x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Un sfert din romani dorm la serviciu

Un sfert din romani dorm la serviciu

06 Ian 2005   •   00:00

Un sfert dintre participantii la un sondaj realizat zilele trecute pe Internet au declarat cu fruntea senina ca adorm cu capul pe birou sau in timpul sedintelor.


CRISTIAN IONITA

ORIENTARE. Salariul merge, angajatul doarme, concedierea bate la usa
Programul prelungit, sedintele interminabile, interioarele aglomerate si ecranele albastre ale computerelor fac parte din categoria factorilor care influenteaza in asemenea hal angajatii incat adorm in timpul programului. Despre lene sau chefurile prelungite de cu o seara inainte nu se pomeneste nimic, totusi.

MOTIVE. "Cauzele somnului in timpul programului nu sunt doar financiare, ci sunt si marturia nonmotivarii sau suprasolicitarii angajatilor", apreciaza compania Neogen, care a interogat peste 4.000 de romani daca au dormit vreodata la serviciu, intr-un studiu realizat pe site-ul BestJobs.ro. Sondajul cu intrebarea: "Ai adormit vreodata la serviciu?" realizat pe un esantion de 4.158 de repondenti a avut rezultate surprinzatoare: 28% (1.164 de repondenti) au ales varianta "Nu, dar de multe ori e o provocare sa stau treaz", iar 38% (1.580) au spus ca nici nu le-a trecut vreodata prin cap sa adoarma in timpul programului. Pe de alta parte, 28% dintre participanti au recunoscut cu nonsalanta ca mai trag cate un pui de somn la birou, iar 6% au spus ca se mai intampla sa-i ia somnul in timpul unei sedinte.

SOMNOROSII. Barbatii sunt cu putin mai somnorosi decat femeile, doar 2% mai multi recunoscandu-si somnolenta. 81% dintre persoanele cu varste intre 45-55 de ani nu au avut probleme cu somnul niciodata la birou. De cealalta parte a baricadei sunt tinerii: pentru 24% dintre tinerii intre 20 si 25 de ani, a sta treji este o provocare.

PE FUNCTIE. Resursele umane pare a fi domeniul cu cei mai activi angajati: 87% dintre acestia spun ca nu au dormit niciodata la serviciu. La polul opus se afla contabilii si cei din marketing, care dorm in procent de 25%, respectiv 18%. Dintre cei care adorm in timpul unei sedinte, personalul administrativ are cel mai mare procent - 10%.
×
Subiecte în articol: economic