x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Va aparea marca Pro Q

Va aparea marca Pro Q

09 Mar 2005   •   00:00

Magazinele romanesti care vor vinde produse originale de marca, straine sau autohtone, vor purta marca Pro Q. In acest fel consumatorii pot afla inca de la intrarea in magazin daca produsele care se comercializeaza acolo sunt originale sau nu.

Asociatia Romana pentru Combaterea Contrafacerilor a initiat proiectul "Marca Pro Q" care isi propune sa certifice fiecare societate comerciala care vinde produse de marca.

"In plus, incercam sa introducem in nomenclatorul de meserii asa numitii evaluatori de contrafaceri, care vor constitui o categorie profesionala de sine statatoare, avand documente de identificare si insemne specifice, beneficind de certificare si instruire in vederea cunoasterii cerintelor esentiale pentru securitatea produselor, a elementelor de identificare a marcilor veritabile ", a declarat Dan Docan, presedintele Asociatiei Romane pentru Combaterea Contrafacerilor. Certificarea marcii produselor comercializate in magazinele din Romania va fi efectuata de un organism acreditat de RENAR- Asociatia de Acreditare din Romania, care va functiona in cadrul Asociatiei Romane pentru Combaterea Contrafacerilor. Proiectul va fi finalizat in colaborare cu Institutul Roman pentru Educatie si Calitate Europeana- IRECE si cu Asociatia React Romania. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic