x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vagoane de 18 milioane $

Vagoane de 18 milioane $

26 Noi 2004   •   00:00

CFR Marfa doreste sa bage in reparatii capitale 500 de vagoane specializate in transportul produselor chimice, se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Transporturilor. Licitatia organizata prin intermediul Bursei Romane de Marfuri a fost castigata de Societatea Meva Turnu-Severin.

DANIELA IVAN

"Valoarea totala a contractului este de 18 milioane de dolari", a declarat Liliana Paraipan, directorul de marketing al Bursei Romane de Marfuri. Meva are un capital social de 300,8 miliarde de lei, actionarul majoritar fiind International Railway Systems, cu o pondere de 97,3% din titluri.

SCOP. Compania de transport feroviar vizeaza cresterea eficientei in exploatarea vagoanelor, precum si castigarea de noi piete in transportul international. Acesta este motivul pentru care CFR International urmareste sa-si modernizeze parcul de vagoane. Prin efectuarea de reparatii capitale se doreste alinierea starii lor tehnice la nivelul necesar in acest moment in transportul feroviar de marfa, in concordanta cu reglementarile internationale si exigentele clientilor.

STATISTICA. CFR Marfa detine 1.034 de vagoane de transport de produse chimice, din care sunt utilizate 668, restul fiind in conservare sau in proces de modernizare sau reparatii.

In primele 6 luni ale anului 2004, CFR Marfa a inregistrat o crestere cu 5% a volumului de produse chimice transportate, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2003. Cresterea a provenit in special din rutele Constanta - combinatele chimice, ceea ce arata ca exportul de produse chimice a fost intensificat.

×
Subiecte în articol: economic