x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vama a dat amenzi de 1,78 milioane lei

Vama a dat amenzi de 1,78 milioane lei

de Elena Stan    |    11 Feb 2010   •   00:00

Inspectorii vamali au efectuat între 1 si 7 februarie 945 acţiuni de control si supraveghere, în urma cărora au aplicat amenzi de 1,78 milioane lei si au confiscat bunuri de peste 1,1 milioane lei, a anunţat joi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Acţiunile de control au vizat si mărfurile susceptibile de a încălca un drept de proprietate intelectuală sau mărfurile periculoase pentru sănătatea si securitatea consumatorilor. Astfel, Vama a desfăsurat 267 acţiuni având ca obiect reverificarea declaraţiilor vamale si 22 de acţiuni privind activitatea de control ulterior, în urma cărora au fost constatate 22 de fraude, în valoare de 460.158 lei, pentru care s-au aplicat sancţiuni de 11.000 lei.

Echipele mobile din cadrul Direcţiilor Regionale pentru Accize si Operaţiuni Vamale au desfăsurat 362 misiuni, în urma cărora au fost încheiate 209 procese verbale de constatare. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 1,76 milioane lei, iar valoarea bunurilor reţinute în vederea confiscării a fost de 1,1 milioane lei.

În ce priveste produsele accizabile, inspectorii vamali au finalizat 4 inspecţii fiscale, în urma cărora au calculat accize datorate de 329.734 lei, majorări de dobânzi si penalităţi de 47.702 lei. De asemenea, au fost aplicate amenzi de 2.500 lei. Inspectorii vamali din cadrul echipelor mobile ale Direcţiilor Judeţene pentru Accize si Operaţiuni Vamale, aflaţi în exercitarea atribuţiilor prevăzute prin lege, au efectuat 290 de misiuni în vederea prevenirii, descoperirii si sancţionării fraudelor în cazul deţinerii, transportului si comercializării produselor accizabile. Inspectorii vamali au încasat din aplicarea amenzilor suma de 4.952 lei.

Inspectorii vamali au mai finalizat acţiuni pentru depistarea mărfurilor periculoase pentru sănătatea si securitatea consumatorilor, în urma cărora au confiscat 56 de telefoane mobile si 43 bucăţi de aparatură si echipamente pentru cultura fizică, pentru care au fost întocmite procese verbale de constatare.

Compartimentul Antidrog Produse Regim Special a descoperit, în urma unui control asupra unui autocar înmatriculat în Republica Moldova, preparate care conţin substanţe interzise, se mai arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: economic