x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Veniturile românilor au scăzut. Peste jumătate dintre aceștia au o situație financiară precară

Veniturile românilor au scăzut. Peste jumătate dintre aceștia au o situație financiară precară

18 Aug 2020   •   13:28
Veniturile românilor au scăzut. Peste jumătate dintre aceștia au o situație financiară precară
Sursa foto: JackF/Getty Images/iStockphoto

54% dintre români consideră că situaţia lor financiară este destul de precară. Aproape 50% dintre consumatori au înregistrat o reducere a veniturilor şi a economiilor, iar sub 33% au reuşit să îşi reducă cheltuielile casnice, arată un sondaj McKinsey & Company.

60% dintre români au economii suficiente pentru cel mult patru luni sau chiar mai puţin, la care pot apela dacă își pierd locul de muncă sau le scad veniturile.

Peste jumătate dintre români vor ca băncile să renunțe la comisioanele pentru întârzierile la plățile aferente cardului de credit și a altor împrumuturi în această perioadă.

Analiza "Financial Pulse Survey", arată că 52% dintre persoanele care au răspuns la chestionar, vor eliminarea acestor comisioane, iar 21% au declarat că performanța băncilor ai căror clienți sunt a crescut surprinzător. 61% consideră că intreacțiunile au fost conform așteptărilor. 

31% dintre respondenţi au spus că s-ar simţi mai confortabil dacă banca i-ar ajuta să devină mai familiarizaţi cu cât mai multe dintre serviciile disponibile prin intermediul telefonului mobil sau online pentru tranzacţii sau alte interacţiuni.

Peste 70% dintre români sunt conectaţi, în această perioadă, la platformele web sau aplicaţiile mobile ale băncilor. Mai mult de jumătate au declarat că sunt foarte satisfăcute de canalele digitale și. aproximativ 30% de cele non-digitale.

"Financial Pulse Survey" a fost realizat în România, în luna iunie 2020, şi a cuprins peste 500 de respondenţi, pe o populație înre 18 și 80 de ani. 

×