x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vești BUNE despre Programul Rabla Clasic 2021 pentru persoane fizice

Vești BUNE despre Programul Rabla Clasic 2021 pentru persoane fizice

27 Oct 2021   •   13:19
Vești BUNE despre Programul Rabla Clasic 2021 pentru persoane fizice

Programul Rabla Clasic 2021 pentru persoanele fizice ar putea fi suplimentat dacă vor fi găsite resurse financiare de către Ministerul Mediului și Administrația Fondului pentru Mediu. În prezent, bugetul este epuizat. 

"Pentru Programul Rabla Clasic, ritmul înscrierilor s-a menţinut crescut, ceea ce a condus la suplimentări pe parcursul anului. Pentru acest program, valoarea alocată persoanelor fizice în anul 2021 este de 510 milioane lei, care a fost integral rezervată, fiind necesară o nouă suplimentare. Mă bucură că există un interes atât de mare pentru acest program, ceea ce reprezintă un mesaj foarte important din partea cetăţenilor, că îşi doresc un aer mai curat şi că vor să contribuie la reducerea impactului asupra calităţii aerului din marile aglomerări urbane", spune preşedintele AFM, Lorand-Arpad Fulop.

Programul Rabla Clasic 2021 a început pe 26 aprilie și s-au înscris 40.000 de persoane fizice. 

Valoarea primei de casare este de 7.500 de lei, valoarea eco-bonusurilor este  de 1.500 de lei pentru autovehiculele cu emisii scăzute, respectiv de 3.000 de lei la achiziţionarea unui autovehicul hibrid. Eco-bonusurile se pot cumula ajungându-se la o reducere de 12.000 de lei din preţul total al noului autovehicul.

Pentru achiziţionarea de motociclete noi, în schimbul predării spre casare a uneia uzate, se acordă o primă de casare de 5.500 de lei. 

×
Subiecte în articol: Rabla Clasic persoane fizice