x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vești BUNE pentru milioane de români. Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2024

Vești BUNE pentru milioane de români. Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2024

de Redacția Jurnalul    |    28 Sep 2023   •   13:45
Vești BUNE pentru milioane de români. Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2024
Sursa foto: Victor Stroe

Prermierul Marcel Ciolacu a anunțat cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2024.

Veniturile seniorilor se vor majora cu cel puțin 5%, însă unele pensii vor fi cu 20% sau chiar cu 40% mai mari. 

Obiectivul reformei pensiilor este eliminarea inechităților din actuala lege a pensiilor, măsură convenită cu Comisia Europeană.

„Vor fi majorate pensiile cu prioritate. Regula de bază a Comisiei, în momentul acesta, este pentru pensiile generale, să majorăm pensiile și să închidem din inechitățile din interiorul legii.

Eu îmi doresc să intre în vigoare de la 1 ianuarie și se va încadra într-un procent, pe întreaga anvelopă a pensiilor în România, care este de o sută de miliarde de lei, cu o creștere de 15%.

Oricum o să fie cu minim inflația luată în calcul. Ar fi incorect față de pensionari să nu se vină cu această indexare”, a mai afirmat premierul.

Marcel Ciolacu promite că nu vor mai exista pensii de 1.000 de lei.

”Nu putem condamna niște oameni care au prins un anumit sistem la subzistență, doar pentru că așa erau regulile pe timpul comunismului”, spune acesta.

Demnitarul precizează că vor crește și pensiile mari. 

”Și pensiile mari, și ele trebuie să aibă o mărire, nu va fi atât de mare, poate va fi de 5%, altele mici vor crește cu 40% sau 20%, dar se va explica foarte clar. Nu am nicio reținere să revin, după ce avem draftul deja trimis la Comisie, vom avea primul feedback, o să venim în spațiul public și presupun că dna ministru îl va explica”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

 

×
Subiecte în articol: pensii pensionari majorari