x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vladescu, sef peste energie

Vladescu, sef peste energie

de Daniela Ivan    |    01 Aug 2008   •   00:00

Sebastian Vladescu va conduce compania energetica integrata vertical, pe care Guvernul incearca sa o infiinteze din luna septembrie a anului 2007, conform unor surse guvernamentale.



Sebastian Vlădescu va conduce compania energetică integrată vertical, pe care Guvernul încearcă să o înfiinţeze din luna septembrie a anului 2007, conform unor surse guvernamentale.

Ieri, în şedinţa de Guvern, Executivul a amînat luarea unei decizii, premierul Călin Popescu Tăriceanu justificînd acest fapt prin adoptarea unor "măsuri presante” legate de inundaţii. Amînarea a sosit după ce Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor a anunţat că Partidul Social Democrat (PSD) va depune o moţiune de cenzură în cazul înfiinţării companiei. Iancu a spus miercuri, că HG ar fi neconstituţională şi că înfiinţarea noii structuri va afecta dramatic sectorul energetic din România. Codruţ Şereş, fostul ministru al Economiei care a dat celebrul ordin 408 din 2006, prin care obliga producătorii  să vîndă energia pe OPCOM a anunţat că lipsa numelui noului producător (Electrica) din respectivul ordin ar putea duce iarăşi la semnarea de contracte preferenţiale de energie.

Conform proiectului, Electrica, ce deţine trei filiale de distribuţie şi una de mentenanţă, va prelua Hidroelectrica şi complexurile energetice Turceni şi Rovinari.


×
Subiecte în articol: economic