x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Wall Street: Cei mai mari perdanţi al crizei vor fi premiaţi

Wall Street: Cei mai mari perdanţi al crizei vor fi premiaţi

de Florina Zainescu    |    07 Oct 2009   •   00:00

Cu ocazia primei "aniversări" a falimentului Lehmann Brothers, o societate de investiţii americană a lansat un mare concurs pentru recompensarea celor mai mari trei perdanţi ai crizei de pe Wall Street.



Premiile sunt atractive: câştigătorul va primi o excursie la Roma - capitala "ultimului mare imperiu care s-a prăbuşit ca urmare a unui munte de datorii, unei monede devalorizate şi cheltuielilor necontrolate", persoana plasată pe locul al doilea va fi răsplătită cu un voiaj în Islanda, celebră pentru prăbuşirea sistemului său bancar, iar locul al treilea va primi o excursie la Las Vegas, "capitala sechestrelor imobiliare".

Concursul nu este destinat firmelor, ci persoanelor fizice. Perdanţii vor fi clasificaţi în funcţie de pierderile suferite în intervalul octombrie 2007-martie 2009. Şi pentru ca nu cumva cei care au mai mulţi bani să fie avantajaţi, pierderile vor fi exprimate în procente din portofoliu. Câştigătorii vor fi anunţaţi la 16 octombrie în direct pe Wall Street pe celebrul canal de informaţii financiare CNBC.

×
Subiecte în articol: wall street criza financiara