x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Evolutia euro il nellnisteste pe presedintele BCE

Evolutia euro il nellnisteste pe presedintele BCE

25 Ian 2018   •   16:59
Evolutia euro il nellnisteste pe presedintele BCE

Recenta apreciere a monedei euro pe pieţele valutare este o sursă de incertitudine pentru perspectiva de inflaţie în zona euro precum şi pentru oficialii Băncii Centrale Europene, a declarat joi preşedintele BCE, Mario Draghi.

 

În ultimele săptămâni, moneda unică s-a apreciat cu 5% în raport cu dolarul, ceea ce complică intenţia BCE de a pune capăt programului de stimulare şi de asemenea pune în pericol revenirea inflaţiei în zona euro.

"Recenta volatilitate a cursului de schimb reprezintă o sursă de incertitudine care necesită monitorizare cu privire la posibilele implicaţii asupra perspectivei pe termen mediu pentru stabilitatea preţurilor", a declarat Draghi la conferinţa de presă de după reuniunea de politică monetară de la BCE.

Un euro mai puternic face exporturile din zona unică mai scumpe iar importurile mai ieftine, ceea ce subminează eforturile BCE de a stimula creşterea preţurilor în zona euro.

Întărirea monedei euro în raport cu dolarul a primit un nou impuls zilele trecute după ce secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a spus că un dolar slab este benefic pentru balanţa comercială a SUA.

Anterior, Mario Draghi a declarat că volatilitatea cursului de schimb al monedei euro a fost un efect secundar şi nu un obiectiv al politicii BCE. AGERPRES

×