x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri “Gangster Squad” - Când gangsterii fac legea…

“Gangster Squad” - Când gangsterii fac legea…

de Sebastian S. Eduard    |    10 Ian 2013   •   09:09
 “Gangster Squad” - Când gangsterii fac legea…

Parcă-parcă începuse să mi se facă dor de un film croit asemenea lui “L.A. Confidential”, care arată lumea brutală a oraşelor americane din anii ’40 în care gangsterii fac legea… “Elita gangsterilor/Gangster Squad”, producţie care intră în acest week-end în cinematografe, este un astfel de film şi îi aduce în prim plan pe Brolin, Ryan Gosling, Sean Penn, Nick Nolte, Emma Stone, Robert Patrick, Michael Peña sau Giovanni Ribisi…

În Los Angelesul anului 1949 nu se întâmplă nimic fără aprobarea capului mafiot din Brooklyn, Mickey Cohen (Sean Penn). El controlează întregul oraş, adjudecându-şi câştigurile ilegale provenite de la dealerii de droguri, prostituate şi toate casele de pariu de la vest de Chicago. Reuşeşte să facă toate acestea atât sub protecţia călăilor săi plătiţi, cât şi a poliţiei şi politicienilor pe care îi are la mână.
O asemenea imagine feroce este suficientă pentru a ţine la distanţă chiar şi pe cei mai corecţi şi îndrăzneţi oameni ai legii, nu însă şi pentru echipa secretă a poliţiei formată din sergentul John O’Mara (Josh Brolin) şi Jerry Wooters (Ryan Gosling), care şi-au propus să-l distrugă pe Cohen odată pentru totdeauna.  În regia lui Ruben Fleischer, “Elita Gangsterilor” prezintă realitatea unei epoci în care poliţia Los Angelesului a făcut eforturi uriaşe pentru a-şi recupera oraşul din mâinile unuia dintre cei mai periculoşi mafioţi din istorie.

×
Subiecte în articol: gangster squad