x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Băncile mici se bat pe salariile românilor

Băncile mici se bat pe salariile românilor

de Daniela Ivan    |    29 Mai 2015   •   14:50
Băncile mici se bat pe salariile românilor

Nu este simplu să-ţi alegi cardul pe care-ţi încasezi salariul. Valoarea comisioanelor şi a taxelor este importantă, dar contează şi facilităţile pe care unele bănci le oferă. Puncte de fidelitate, reduceri la comercianţi, credite cu dobânzi reduse, plăţi cu telefonul mobil sunt câteva dintre oferte.

Bătălia pe cele 5,7 milioane de persoane care primesc salarii sau pensii pe carduri este mare. Băncile cu cote de piaţă mai mici vor să rupă o bucată din afacerea instituţiilor financiare care au reuşit în urmă cu mai mulţi ani să semneze convenții de încasare a salariilor pe card cu angajatorii.

Primele patru bănci din sistem - BCR, BRD, Banca Transilvania şi Raiffeisen Bank - deţin împreună peste 60% din numărul cardurilor de debit emise în România. Aşa se explică faptul că acestea îşi permit încă să taxeze mai mult anumite operaţii. Practică un comision de eliberare numerar la alte bănci din ţară de 0,5% din sumă plus 1,5-2,5 lei, şi la băncile din străinătate de 1% plus 2-2,5 lei.

Taxe şi comisioane zero

Cum poţi convinge clienţii să renunţe la vechea bancă şi să vină la tine cu salariul? Cuvintele magice sunt zero taxe şi comisioane. Trei bănci oferă astfel de carduri. ING are un card cu zero taxe şi comisioane pentru clienţii care încasează un salariu de minimum 700 lei prin ING Bank.

Nu există costuri nici pentru deschiderea şi administrarea contului şi cardului, pentru plăţi în lei către orice bancă prin internet banking sau prin ING Self’Bank, pentru internet şi mobile banking. Şi cardul de salariu Piraeus Bank are zero comisioane, taxe de administrare și zero comision la retragerea de numerar de la orice bancomat şi poate fi emis în maximum 10 minute.

Cu serviciul Mobile& Internet Banking nonstop se pot face plăţi și tranzacții direct de pe mobil, tabletă sau laptop - fără costuri de activare. Condiţia este ca posesorul să aibă venituri de minimum 2.000 de lei lunar.

Cardul de debit sau salariu de la Idea Bank are zero comision de retragere numerar la orice ATM, în țară sau în străinătate, şi permite cumpărături rapide datorită tehnologiei contactless. Oferta este valabilă până la sfârşitul anului, pentru salarii de minimum 700 de lei.

×
Subiecte în articol: bănci salarii