x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii BCR a vândut trei tone de aur

BCR a vândut trei tone de aur

de Daniela Ivan    |    26 Aug 2016   •   20:15
BCR a vândut trei tone de aur
Sursa foto: Paul Katz/Getty Images

Banca Comercială Română (BCR) a tranzacţionat trei tone de aur în cei opt ani de când a început să distribuie aur prin unităţile băncii.

Vânzările de aur au avut o evoluţie ascendentă pe parcursul anului 2016, cererea crescând din cauza riscurilor apărute pe pieţele financiare, dar şi ca urmare a randamentelor mici sau parţial negative ale bondurilor guvernamentale de pe pieţele dezvoltate europene. “De-a lungul timpului, aurul s-a dovedit a fi una dintre cele mai sigure forme de păstrare a averilor. În ciuda fluctuaţiilor de preţ, valoarea aurului a adus stabilitate portofoliului investiţional. Într-un climat economic dificil sau instabil, aurul este un activ de refugiu, esenţial fiecărui portofoliu”, a declarat Laura Hexan, şef Departament Vânzări Retail, Pieţe Financiare din BCR.

Ce vinde banca

Cererea în scop investiţional este în special pentru lingouri de dimensiuni medii sau mari – 100 g, 250 g, 500 g sau 1.000 g, lingourile de 20 grame fiind solicitate mai ales în perspectiva unei vânzări ulterioare. Lingourile oferite de bancă sunt marca Munze Osterreich, produse de compania elveţiană Argor Heraeus, şi clasificate “good delivery”. Aurul are puritatea 999,99%, iar lingourile pot fi regăsite la greutatea de 2 g, 5 g, 10 g, 20 g, 50 g, 100 g, 250 g, 500 g şi 1.000 g. Alături de lingouri, iubitorii de aur pot cumpăra de la BCR monede Vienna Philharmonic în patru variante, monede Krugerrand (Africa de Sud) în patru variante şi Ducat din Austria. (Daniela Ivan)

“Mulţi experţi recomandă ca un procent de 5-10% din portofoliul pe termen lung al investitorilor privaţi să fie reprezentat de investiţia în aur fizic. Să nu uităm că cine are aur are întotdeauna bani. Aurul este o valută internaţională care se tranzacţionează 24 din 24 de ore în lumea întreagă”

Laura Hexan, şef Departament Vânzări Retail BCR

 

Cele mai căutate produse sunt ducaţii şi lingourile de 10 grame

 

×