x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii CFR SA investește 75 de milioane de lei pentru reparații pe ruta Bănița-Merișor-Crivadia

CFR SA investește 75 de milioane de lei pentru reparații pe ruta Bănița-Merișor-Crivadia

05 Oct 2021   •   19:30
CFR SA investește 75 de milioane de lei pentru reparații pe ruta Bănița-Merișor-Crivadia

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat, marți, investiții de 75 de milioane de lei, din bugetul de stat, pentru lucrări de reparații capitale pe segmentul feroviar Bănița - Merișor - Crivadia.

Sucursala Regională CF Timișoara a lansat licitațiile pentru elaborarea proiectelor tehnice și execuția lucrărilor de reparații capitale, refacție și eliminare punct periculos pe intervalul de stații Bănița - Merișor - Crivadia, inclusiv în stațiile CF Merișor și Bănița.

Programul vizează reparații capitale la linie pe intervalul Bănița - Merișor fir I, km 67+620-62+150, refacție totală a liniei între stațiile Merișor - Crivadia, fir 1 km 61+300-57+185 și în stația Merișor liniile III (fir 1) și II (fir 2), km 62+150-61+300, precum și reparația liniei și eliminarea punctului periculos la km 67+620-68+000 din stația Bănița, prin asigurarea colectării și evacuării apelor, desființarea podețului de la km 67+820 și amenajarea albiei în zona afectată.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 74.955.227 de lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat, alocate CFR SA pentru anul 2021.

Anunţurile de participare la licitaţia deschisă şi documentaţiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP).

Lucrările au ca scop îmbunătățirea condițiilor de exploatare, prin readucerea elementelor componente ale liniei CF la parametrii tehnici inițiali, precum și creșterea gradului de confort și de siguranță feroviară.

Mediafax

×
Subiecte în articol: cfr