x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Licitație pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova -Lugoj

Licitație pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova -Lugoj

01 Iun 2021   •   14:11
Licitație pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova -Lugoj

A fost lansată licitaţia deschisă pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova - Lugoj, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe Facebook.

"Câteva date: licitaţia are la bază noul caiet de sarcini cu termene şi plăţi mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare; profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu, el putând să varieze pe sectoare, în funcţie de costuri şi dificultatea terenului; din contract va reieşi un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, aşa-numitul 'preliminary design' (proiect tehnic 'preliminar'), astfel încât o licitaţie design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovaţie şi adaptare la tehnologia constructorului", a scris oficialul.

Lungimea estimată a drumului Craiova - Lugoj este de circa 250 de kilometri.
Obiectul contractului de servicii este elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru "Drum de mare viteză Craiova - Drobeta Turnu Severin - Lugoj".

Valoarea totală a contractului se ridică la 107,465 - 127,002 milioane de lei, cu o durată de 43 de luni.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 12 iulie 2021, ora 15:00.

"Având în vedere faptul că proiectul este finanţabil din fonduri europene nerambursabile, fără însă a fi încheiat un contract de finanţare la acest moment, încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de obţinerea/aprobarea finanţării serviciilor din fonduri de la bugetul de stat şi/sau fonduri europene nerambursabile, semnarea contractului fiind posibilă doar în situaţia în care se respectă dispoziţiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenta legislaţiei privind finanţele publice. În cazul în care, indiferent de motive, obţinerea/aprobarea finanţării serviciilor din fonduri de la bugetul de stat şi/sau fonduri europene nerambursabile nu se realizează, autoritatea contractantă va aplica prevederile art. 212 alin (1) lit. c) teza a II-a din Legea nr. 98/2016, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică. Autoritatea contractanta estimează că va obţine finanţarea necesară semnării contractului în trimestrul IV al anului 2021. Termenele specificate în contract cu privire la plăţi sunt justificate de complexitatea proiectului de infrastructură rutieră (proiecte de interes major), precum şi de circuitul financiar al fondurilor care implică mai multe instituţii ale statului. Durata contractului este de 43 luni de la data de începere a contractului (din care 36 de luni - studiul de fezabilitate)", precizează anunțul SICAP. 

×
Subiecte în articol: drum de mare viteza craiova lugoj