x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Miscari pe piata pharma: Sanofi ofera 4,8 miliarde de dolari pentru Ablynx

Miscari pe piata pharma: Sanofi ofera 4,8 miliarde de dolari pentru Ablynx

29 Ian 2018   •   15:16
Miscari pe piata pharma: Sanofi ofera 4,8 miliarde de dolari pentru Ablynx

Compania farmaceutică franceză Sanofi a confirmat luni achiziţionarea firmei belgiene de biotehnologie Ablynx, pentru 3,9 miliarde de euro (4,8 miliarde de dolari), depăşind astfel oferta Novo Nordisk.

 

Tranzacţia este un nou indiciu al accelerării activităţii de fuziuni şi achiziţii (M&A) în sectorul global de biotehnologie şi vine după ce Ablynx a respins oferta de 2,6 miliarde de dolari din partea companiei daneze Novo Nordisk.

Săptămâna trecută, Sanofi a plătit 11,6 miliarde de dolari pentru achiziţionarea rivalei americane Bioverativ, într-o tranzacţie care va întări prezenţa sa în domeniul tratamentului bolilor rare. Şi firma americană Celgene va plăti nouă miliarde de dolari pentru Juno Therapeutics, grup specializat în tratarea cancerului.

Luni, Sanofi a anunţat că va plăti în numerar 45 euro per titlu, o primă de 21,2% faţă de preţul acţiunilor Ablynx la închiderea şedinţei bursiere de vineri. Tranzacţia va permite Sanofi să aibă acces la cel mai promiţător medicament experimental al Ablynx - caplacizumab - destinat tratării purpurei trombocitopenice trombotice, o afecţiune rară a sângelui.

Morgan Stanley şi Lazard au consiliat Sanofi în vederea realizării tranzacţiei, în timp ce JP Morgan a consiliat Ablynx. Prin achiziţionarea Ablynx, Sanofi îşi extinde prezenţa în domeniul tratamentului bolilor rare, în linie cu strategia sa până în 2020.

Compania farmaceutică franceză Sanofi este prezentă şi pe piaţa din România, precizeaza agerpres.

×