x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Începe o nouă ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis din 17 iulie

Începe o nouă ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis din 17 iulie

de Redacția Jurnalul    |    11 Iul 2023   •   23:08
Începe o nouă ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis din 17 iulie

Ministerul Finanţelor a anunţat marţi seară că din 17 iulie va începe o nouă ediţie a emisiunii de titluri de stat Fidelis, respectiv o ofertă prin care statul român vinde instrumente către micii investitori şi care ulterior ajung la Bursa de Valori Bucureşti, acolo unde nu sunt impozitate.

Potrivit anunţului ministerului, va exista o tranşă şi pentru donatorii de sânge, la fel ca la precedenta emisiune din primăvară.

Atunci, statul a atras o sumă record de 3 miliarde de lei.

Ministerul încă nu a anunţat dobânzile, nici cele clasice şi nici pentru cele dedicate donatorilor de sânge, dar spune că rămâne consecvent, scrie Ziarul Financiar.

Mai jos postarea integrală a Ministerului de Finanţe:

„Parcă altfel pleci în concediu când ştii că eşti motivul pentru care cineva are o a doua şansă la viaţă. Şi că economiile tale produc...alte economii. După 3,06 miliarde lei şi peste 1.000 donatori la ultima ediţie, Programul de titluri de stat FIDELIS se întoarce (...) Nu vă dăm încă prea multe detalii, doar vă spunem că startul este pe 17 iulie. Dar promitem că rămânem consecvenţi: venim în continuare cu dobânzi mai mari şi prag de subscriere mai mic pentru toţi cei care s-au săturat să vadă titluri care anunță lipsă acută de sânge în spitalele din România"

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Fidelis titluri de stat