x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Antreprenorii români caută soluții: Pachetul de măsuri fiscale a crescut semnificativ costurile de producţie

Antreprenorii români caută soluții: Pachetul de măsuri fiscale a crescut semnificativ costurile de producţie

de Redacția Jurnalul    |    25 Iun 2024   •   01:00
Antreprenorii români caută soluții: Pachetul de măsuri fiscale a crescut semnificativ costurile de producţie

Începutul de an a însemnat, pentru Celco, adaptarea la noile măsuri fiscale din domeniul construcţiilor, din cauza cărora este imposibilă realizarea unor estimări reale cu privire la evoluţia afacerii pe termen lung, anunță Ziarul Financiar.

 Celco, producător de materiale de construcţii din Constanţa, a alocat un buget de 17 milioane de lei pentru investiţii în 2024, o parte din bani fiind deja folosiţi în prima jumătate a anului. Până în 2026, compania va încheia un proiect de montare a unei turbine eoliene cu putere de 1 MW la fabrica de var, pentru a-şi reduce dependenţa de sursele tradiţionale de energie.

„La începutul anului 2024, fabrica de BCA a făcut un pas important către eficienţă energetică şi optimizarea consumului de folie prin investiţia în înlocuirea maşinii de înfoliere, generând reducerea deşeurilor şi a costurilor operaţionale. Noul echipament, care nu mai necesită funcţii hidraulice, va asigura un proces de înfoliere mai eficient din punct de vedere energetic“, spune Niculae Duşu, unul dintre acţionarii Celco, ca răspuns în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2024.

Începutul de an a însemnat, pentru Celco, adaptarea la noile măsuri fiscale din domeniul construcţiilor, din cauza cărora, adaugă antreprenorul, este imposibilă realizarea unor estimări reale cu privire la evoluţia afacerii pe termen lung. Totodată, compania este preocupată şi de Green Deal şi de măsurile pentru reducere a amprentei de carbon.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: masuri fiscale costuri de producție