x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii BCE ia decizii importante pentru angajați. Programul de lucru în 2023

BCE ia decizii importante pentru angajați. Programul de lucru în 2023

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2022   •   14:00
BCE ia decizii importante pentru angajați. Programul de lucru în 2023
Sursa foto: Hepta

Conducerea BCE a decis că angajații pot să lucreze de acasă 110 zile pe an, ceea ce înseamnă circa jumătate din timpul dedicat muncii, scrie Bloomberg.

"Noile reglementări au fost adoptate în urma unei analize a situaţiei din 2022 şi a discuţiilor cu reprezentanţii angajaţilor. Le vom revizui la fiecare doi ani", a spus un purtător de cuvânt al BCE.

Hotărârea se va aplica începând cu 1 ianuarie 2023, iar salariaților li se va permite să lucreze de la distanță 10 zile pe lună. Însă noua dispoziție este mai restrictivă decât cea anterioară, în prezent aceștia fiind obligați să vină la birou cel puțin 8 zile pe lună. 

Pandemia de COVID-19 a schimbat regulile pe piața muncii, astfel încât, după un lockdown generalizat, decis de guverne în încercarea de a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, angajații pot acum să lucreze acum în sistem hibrid, împărțind orele de muncă între birou și acasă. 

Însă salariații BCE sunt acum nemulțumiți deoarece veniturile lor se vor majora cu doar 4% în 2023, ceea ce înseamnă sub rata inflației, prognozată la peste 8%. 


 

×
Subiecte în articol: bce angajati munca de acasa