Investiţiile companiilor în programe antistres pentru angajaţi au crescut cu 30% în primul trimestru din 2015, faţă de anul trecut, arată un studiu al unei firme de training.
Angajaţii au fost trimişi la cursuri de stress management, management al conflictelor şi group coaching.
Potrivit studiului, companiile care au investit cel mai mult în astfel de programe pentru angajaţi sunt cele din domeniul automotive, cele din producţie şi comerţ.
S-a înregistrat o creştere şi în rândul firmelor mici în astfel de cursuri pentru angajaţi, în timp ce companiile mari – cel mai notabil cele din domeniul bancar – au redus investiţiile.
De asemenea, dacă până acum de astfel de programe beneficiau doar angajaţii din top-management, mai nou au început să fie trimişi la cursuri şi angajaţii din poziţii inferioare ierarhic.
Petru Păcuraru, manager al unei firme de training, spune că persoanele cu vârsta între 35 şi 50 de ani reprezintă clientul tipic al programelor antistres, tinerii de 20-35 de ani fiind mai refractari la ideea unor astfel de cursuri.
Un studiu al Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă arată că la nivel UE, 150 de miliarde de euro se pierd anual din cauza pagubelor provocate de stres.
Peste jumătate din angajaţii români spun că au probleme legate de stres la locul de muncă, potrivit unui studiu al Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă.