x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Consiliere profesională pentru 1.000 de persoane fără loc de muncă

Consiliere profesională pentru 1.000 de persoane fără loc de muncă

28 Apr 2014   •   17:30
Consiliere profesională pentru 1.000 de persoane fără loc de muncă

Circa 1.000 de persoane care locuiesc în mediul rural din regiunile Centru, Nord - Vest şi Bucureşti-Ilfov vor putea beneficia de programe de formare profesională în vederea găsirii unui loc de muncă sau a demarării unei afaceri. Asociaţia Generală a Profesioniştilor în Vânzări împreună cu Asociaţia Dezvoltarea Capitatului Uman din Sebeş – Lancrăm, Asociaţia Inceptus România din Cluj-Napoca, Asociaţia pentru Promovarea Economiei Sociale din Braşov şi BPI Italia Srl din Milano, Italia, anunţă lansarea proiectului Dezvoltarea Calitativă a Resurselor Umane în Mediul Rural. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial şi se implementează în perioada 31 martie 2014– 30 septembrie 2015, în regiunile Centru, Nord-Vest şi Bucureşti-Ilfov.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de sprijinirea sustenabilităţii pe termen lung a celor trei zone rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă prin programe integrate care urmăresc facilitarea accesului la servicii specializate de consiliere profesională, la formare profesională, evaluarea şi certificarea competenţelor dobândite pe alte căi decât cele formale în special pentru persoanele cu un nivel de instruire formală mai scăzut dar care au dobândit abilităţi de a desfăşura o activitate profesională prin eforturi proprii, consilierea pentru demararea unei afaceri.

Obiectivele specifice ale proiectului vizează grupul ţintă: şomeri (inclusiv şomeri tineri şi şomeri de lungă durată), persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, angajaţi din mediul rural. Proiectul promovează principiile privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi şi nediscriminarea bazată pe criterii de sex, vârstă, orientare sexuală, etnie sau rasă.


×