x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Grija statului român pentru marii artiști ai țării. Ce pensie primește Florin Piersic

Grija statului român pentru marii artiști ai țării. Ce pensie primește Florin Piersic

de Redacția Jurnalul    |    03 Aug 2023   •   19:30
Grija statului român pentru marii artiști ai țării. Ce pensie primește Florin Piersic

În timp ce mii de români primesc nemeritat pensii speciale uriașe, marii artiști ai țări sunt uitați și adesea se confruntă cu greutăți financiare la bătrânețe.

în epoca pensiilor speciale, te așteptai ca aceasta să fie pensia lui Florin Piersic? Iată câți bani primește!

Actorul Florin Piersic este însă într-o situație mai fericită decât alți artiști români, dar nu pentru că autoritățile ar fi contribuit cu ceva. El primește o pensie de stat de 2.000 de lei, la care se adaugă o indemnizație de 2.700 de lei de la Uniunea Teatrală din România (UNITER), ceea ce înseamnă un venit lunar de 4.700 de lei. Desigur, suma este mai mare decât a multor pensionari, dar mult sub contribuția pe care a adus-o acesta în cinematografie și teatru. 

Din fericire, marele artist deține mai multe proprietăți. Acesta locuiește într-o casă micuță din Cluj Napoca, dar mai deține un imobil în același oraș, o casă de vacanță și o vilă în București, scrie dcnews.ro.

Florin Piersic a jucat în filme și piese de teatru, dintre care amintim „Ciulinii Bărăganului” (1957), ‘Răscoala” (1965), „Columna” (1968), „Mihai Viteazul” (1971), „Pintea” (1976), „Drumul oaselor” (1980), „Trandafirul galben” (1982), „Totul se plătește” (1987), „Eminescu versus Eminem” (2005).

Actorul a primit, în anul 2002, Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler "pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc". În anul 1967, a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a "pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice.

Florin Piersic

×
Subiecte în articol: pensie florin piersic