x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Negociati-va locul de parcare si vaccinul

Negociati-va locul de parcare si vaccinul

20 Oct 2004   •   00:00

Pachetul salarial pe care il poate obtine o persoana atunci cand se angajeaza contine telefon de serviciu, masina, bonuri de masa, concedii, bonusuri sau chiar un loc de parcare.

CRISTIAN PETRU

NOROC. Va puteti considera norocosi daca gasiti dimineata un loc de parcare liber
Asta in strainatate, unde de multa vreme angajatii au probleme cu gasirea unui loc in care sa isi opreasca masina. In Romania, numarul destul de mic de masini a facut ca pana acum obtinerea unui loc de parcare la angajare sa nu constituie o prioritate. In Romania, in momentul negocierii, cei mai multi sunt interesati doar de salariu sau de obtinerea unui telefon de serviciu, a mesei la un pret redus si eventual a unei masini. Dar minutele petrecute in cautarea unui loc de parcare, nervii, benzina consumata degeaba si gasirea unui loc nesigur si indepartat de firma ii fac pe multi angajati sa isi doreasca sa li se asigure locul de parcare. In cazul in care nu l-ati obtinut de la inceput, la urmatoarea negociere de salariu puteti cere repartizarea unui loc de parcare.

VACCIN. Un alt element din pachetul salarial care la noi nu este solicitat este vaccinul antigripal. In strainatate, unele firme stabilesc prin contract vaccinarea angajatilor. Gripa este o boala care implica atat pentru angajat, cat si pentru angajator costuri mari. Astfel, in afara de banii pe care ii da fiecare salariat pe medicamente sau alte tratamente, pierde bani si firma din cauza scaderii randamentului angajatului. Solutia ar fi ca firmele sa isi vaccineze angajatii, iar daca aceasta initiativa nu vine din partea lor, salariatii ar trebui sa ceara acest lucru la urmatoarea negociere.

×
Subiecte în articol: cariera parcare