x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Noaptea ONG-urilor studentesti. Care e urmatorul nivel? Indrazneste! Experimenteaza! Cunoaste!

Noaptea ONG-urilor studentesti. Care e urmatorul nivel? Indrazneste! Experimenteaza! Cunoaste!

23 Sep 2015   •   15:04
Noaptea ONG-urilor studentesti. Care e urmatorul nivel? Indrazneste! Experimenteaza! Cunoaste!

Prima editie a evenimentului Noaptea ONG-urilor studentesti va avea loc în data de 8 octombrie 2015, la sediile organizaţiilor participante. Astfel, toamna aduce diverse oportunitati de invatare, odata cu inceperea noului an universitar.

Organizatiile care isi deschid portile pentru evenimentul Noaptea ONG-urilor studentesti sunt: AEGEE, AIESEC, ASAFF, ASCIG, ASER, ASPSE, BEST, BOS, EESTEC, Club ECOTUR, PRIME, SiSC, VIP, USASE, si sunt sustinute de Academia de Studii Economice, Universitatea Politehnica, Universitatea Bucuresti si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative.

Initiativa vine din partea comunitatii de membri, ai organizatiilor, ce activeaza in mod voluntar, pentru a crea oportunitati de dezvoltare. Acestea sunt adresate in special tinerilor si au ca scop completarea sistemului educational.

In cadrul evenimentului, tinerii interesati au ocazia de a vizita sediile asociatiilor implicate pentru a afla care sunt proiectele pe care le desfasoara, dar si cum pot participa sau se pot implica in dezvoltarea acestora.



In acest mod, initiativa anunta oportunitatea deschisa studentilor, de a deveni membri incepand cu aceasta toamna. Prin intermediul turului, vizitatorii pot afla intreaga serie de beneficii pe care experienta de voluntar o aduce in portofoliul personal si pot interactiona cu membrii actuali, oamenii ce fac lucrurile sa se intample.

Experienta de voluntariat in cadrul uneia dintre asociatiile participante se adreseaza studentilor interesati atat de dezvoltare pe plan personal, cat si profesional.

Prin implicarea lor, acestia reusesc sa-si imbunatateasca diverse abilitati, precum eficienta in comunicare, lucru in echipa, orientare catre solutii, managementul crizei, dar si vorbitul in public.

Completarea sistemului educational vine prin partea practica indusa de aplicarea cunostintelor acumulate la facultate, in proiecte reale, adresate in general tinerilor.

Asadar, pe langa oportunitatea de dezvoltare proprie, voluntarii au ocazia de a-si implementa ideile, dar si de a avea un impact asupra societatii. Acest tip de activitate este din ce in ce mai apreciat nu doar de studenti, ci si de institutiile academice si de angajatori.

Programul evenimentului va incepe la orele 20:30, iar agenda va fi prezentata in mod particular de fiecare organizatie in parte.

Turul se va continua cu o petrecere, ce va avea loc in Tonka Soul Cafe, incepand cu orele 23:00 si presupune a fi o intalnire informala cu intreaga comunitate de voluntari, intr-un spatiu deschis networking-ului si distractiei. A fi voluntar nu presupune doar munca, ci si prieteni, si amintiri memorabile.

×