x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Vești pentru pensionari. Ce se va întâmpla cu talonul de pensie

Vești pentru pensionari. Ce se va întâmpla cu talonul de pensie

13 Oct 2021   •   14:59
Vești pentru pensionari. Ce se va întâmpla cu talonul de pensie

Românii care primesc pensia pe card nu mai trebuie să aștepte poștașul acasă pentru a primi talonul, acesta fiind accesibil pe e-mail sau în contul online CNPP. Anunțul a fost făcut de fostul ministru al Muncii, deputatul Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru spune că pensionarilor care primesc pensiile pe card nu le va mai face poștașul programul de stat în casă pentru a le da talonului de pensie (talonul mov) sau nu vor mai solicita insistent să îl primească.

„A trecut și de plenul celei de a doua camere a Parlamentului proiectul de lege despre care am mai vorbit. Va merge la promulgare după care Ministerul Muncii și Casa de Pensii vor elabora normele de aplicare (...). Așadar, talonul mov se va putea trimite, la cerere, pensionarilor, în format electronic - prin e-mail sau prin contul online CNPP. Cei care nu vor opta, îl vor primi în continuare pe hârtie. Măsura se adresează doar pensionarilor care primesc pensia pe card - aproape 50% din totalul pensionarilor. Talonul electronic va avea, prin lege, aceeași valoare juridică cu cel primit în format letric”, spune deputatul PNL.

Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii Publice plătesc 5 milioane de lei/lună pentru ca talonul mov să le fie dus acasă pensionarilor care primesc pensia pe card, această sumă urmând să fie economisită odată cu modernizarea acestui serviciu.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pensie talon pensie