x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Raiffeisen va reevalua operațiunile din România

Raiffeisen va reevalua operațiunile din România

13 Mar 2019   •   10:55
Raiffeisen va reevalua operațiunile din România

Raiffeisen Bank International (RBI) trebuie să-şi reevalueze operaţiunile din România, după ce Guvernul a impus în decembrie o nouă taxă pe bănci, a afirmat miercuri directorul general al grupului bancar austriac, Johann Strobl, transmite Reuters. 

Raiffeisen deţine 8,97 miliarde de euro, sau aproximativ 6 % din activele sale în România. 

"Va trebui să reevaluăm România", a anunţat Johann Strobl în raportul anual al RBI. 

Potrivit reprezentanţilor RBI, impactul noii taxe încă nu poate fi determinat. 

Autorităţile de la Bucureşti au adoptat, în decembrie 2018, Ordonanţa 114 care prevede taxarea activelor financiare ale băncilor în cazul unui nivel al ROBOR mai mare de 2%. 

Grupurile bancare austriece Erste Group Bank AG şi Raiffeisen Bank International AG, care sunt printre cele mai afectate de măsurile din România, au suferit deja pierderi mari de pe urma măsurilor vizând băncile adoptate de autorităţile din Ungaria, consideră analiştii. 

"Ne aşteptăm acum ca noile planuri de afaceri să fie revizuite în România. Reacţiile cu privire la preţul acţiunilor nu sunt ciudate dacă ţinem cont de modul cum vor fi afectate veniturile şi câştigurile pe care taxa pe active le va provoca", a declarat recent Jonathan Tyce, analist bancar la Bloomberg Intelligence. 

În România, Raiffeisen Bank este o bancă universală care deserveşte aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 5.600 de companii. Reţeaua băncii în România numără 451 de unităţi, peste 1.000 de ATM-uri, aproximativ 19.000 de EPOS-uri şi 189 de MFM (automate multifuncţionale).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: raiffeisen