x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri O nouă afacere ia amploare în România. Elveția și Germania, principalii importatori

O nouă afacere ia amploare în România. Elveția și Germania, principalii importatori

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2023   •   21:45
O nouă afacere ia amploare în România. Elveția și Germania, principalii importatori

Războiul din Ucraina și sancțiunile economice împotriva Rusiei au dus la dezvoltarea unei afaceri prospere în România.

Livrările de sturioni către statele din vestul Europei au explodat. Cei mai mari importatori sunt Elveția și Germania. 

Din ferma piscicolă de la Santăul Mic sunt pregătite acum pentru export circa 4 tone de nisetru siberian. Transportul spre Elveția durează circa două zile.

"Avem un transport de sturion în Elveţia, în jur de patru tone. Am mai făcut şi alte exporturi, tot în Elveţia şi urmează să mai facem. De anul acesta am avut o cerere foarte mare faţă de anii trecuţi. Nu ştiu sigur care este motivul, poate unul dintre ele este faptul că peştele nostru este bine hrănit, e sănătos. Cererea a crescut cu 80% pentru femele la export", spune Mariana Suciu, administratorul fermei piscicole.

Un kilogram de caviar costă 3.300 de lei în România, iar în străinătate acesta poate depăși 2.000 de euro, transmite antena3CNN.

Circa 30% din greutatea unei femele o reprezintă icrele negre. Însă acestea au o cantitate suficientă de icre abia la vârsta de 8 ani sau la 15 ani pentru cele mai valoroase exemplare.

Pescuitul sturionului sălbatic este interzis în țara noastră astfel că acesta este disponibil doar în crescătorii. România se afla pe locul 3 în lume la exportul de caviar în 2022, după Rusia și Iran. 

 

×