x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bucurii la feminin Alimente care alungă stresul

Alimente care alungă stresul

de Georgiana Mihăilă    |    23 Feb 2021   •   07:40
Alimente care alungă stresul

Mâncarea nu mai reprezintă de mult timp doar o necesitate, e o adevărată plăcere. Gospodinele încearcă să le pună celor dragi în farfurie nu doar preparate gustoase, ci şi sănătoase. Folosesc ingrediente nutritive, care energizează şi alungă stresul. Alimentele gustoase şi sănătoase contribuie la buna dispoziţie a mesenilor, aduc o stare de bine şi furnizează organismului principii nutritive benefice.

• Carbohidrați complecși: stimulează producerea de serotonină, cunoscută și sub numele de „hormonul fericirii”. Substanţa contribuie şi la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. Așadar, pentru efecte sigure și de lungă durată este recomandat să consumi cereale integrale, paste integrale și fulgi de ovăz. Din când în când, pot să te răsfeţi şi cu carbohidrați simpli, adică cu deserturi, de preferinţă de casă, care conțin zahăr. Chiar dacă nutriționiștii îi interzic, ei totuși pot să amelioreze temporar stările de stres

• Pește gras: avantajele de care beneficiezi în urma consumului de pește sunt deja extrem de cunoscute. Carnea de peşte elimină stresul, graţie acizilor grași Omega-3. Potrivit specialiștilor, este indicat să mănânci, cu precădere, hamsii, sardine, hering, somon, păstrăv și macrou.

• Portocale: fructele combat stresul pentru că au o concentraţie mare de vitamina C, cu efect antidepresiv.

• Avocado: reduce tensiunea arterială şi contribuie la menţinerea unui nivel optim de potasiu în organism. O jumătate de avocado oferă mai mult potasiu decât o banană întreagă.

• Lapte: cine nu a băut un pahar cu lapte înainte de culcare? Gustul lui familiar dă o stare de bine şi aduce relaxare. Iar aportul de calciu e benefic pentru oase şi muşchi, şi scade nivelul de stres.

• Legume crude: nu doar aportul de substanţe nutritive combate stresul, ci şi faptul că le ronţăi, eliberând astfel energiile negative. Vei simţi cum muşchii se relaxarea iar tensiunea acumulată scade.

×