x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bucurii la feminin Analize medicale obligatorii pentru orice femeie

Analize medicale obligatorii pentru orice femeie

de Georgiana Mihăilă    |    05 Mar 2021   •   07:55
Analize medicale obligatorii pentru orice femeie

Se ştie că a preveni e mai uşor decât a trata. Doamnele aflate la vârsta a doua - dar chiar şi cele mai tinere -  trebuie să facă anual o serie de teste, care le ajută să depisteze, în fază incipientă, probleme de sănătate ce se pot agrava. 

 Iată o listă cu cele mai importante investigații pe care doamnele active ar trebui să le facă anual, după vârsta de 40-45 de ani.

 

• Mamografie – cazurile de cancer la sân în rândul femeilor din România nu sunt rare. Prin urmare, un test anual ar trebui să fie prioritar. Dacă problema este diagnosticată în fază incipientă, există șanse mari spre foarte mari să poată fi tratată. Până în prezent, mamografia este cea mai bună metodă de identificare a acestei afecțiuni, și este recomandată în special femeilor trecute de vârsta de 40 de ani. Cele mai tinere, care au între 20 și 40 de ani, pot executa o analiză simplă la un medic specialist în afecțiuni mamare și, în funcție de rezultat, acesta poate recomanda și un control mai amănunțit.

 

• Testul Papanicolau: cancerul de col uterin a fost supranumit și ucigașul mut, fiindcă face anual mii de victime din rândul femeilor. Însă dacă este descoperit din timp, poate fi tratat. Acesta este și motivul pentru care se recomandă o analiză preventivă pentru diagnosticarea sa. Testul Papanicolau poate fi efectuat anual de orice femeie care are peste de 21 de ani.

 

• Screening-ul pentru hipertensiune arterială: riscul de a dezvolta această afecțiune crește odată cu înaintarea în vârstă și poate produce atac de cord sau accidente vasculare cerebrale care pun viața în pericol.

 

• Verificarea nivelului de colesterolul: colesterolul ridicat poate bloca arterele, lucru care conduce către atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale. Pentru verificarea nivelul său, sunt necesare o serie de analize de sânge și sunt recomandate să fie efectuate anual de persoanele care au peste 20 de ani, predispuse o astfel de problemă. 

×