x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bucurii la feminin Bananele coapte pot fi folosite 

Bananele coapte pot fi folosite 

de Georgiana Mihăilă    |    24 Feb 2021   •   08:17
Bananele coapte pot fi folosite 

Risipa alimentară reprezintă o adevărată problemă în lume, inclusiv la noi. Iar dacă nu reușești să înfrunți principalul factor care o declanșează, adică planificarea nepotrivită a cumpărăturilor și achiziționarea mai multor alimente decât ai avea nevoie, încearcă măcar să le utilizezi chiar și când acestea par să nu mai fie la fel de proaspete. 

 

Bananele prea coapte nu trebuie aruncate. Pot fi folosite într-o mulţime de reţete, iar deserturile rezultate vor mulţumi întreaga familie. De exemplu, poţi să prepari Banana bread - chec din banane. A fost cea mai căutată rețetă în perioada martie - mai a anului trecut, atunci când a fost instituită starea de urgență în România. Este un preparat ușor de pregătit, cu puțină atenție poate fi făcut și de doamnele sau domnișoarele care nu sunt „prietene” cu bucătăria. Iar în plus, necesită  foarte puține ingrediente.

 

Baton cu ovăz

 O banană coaptă, 100 de grame de fulgi de ovăz și câteva fructe uscate sunt singurele ingrediente de care ai nevoie pentru a obține un baton hrănitor și gustos. Acesta este potrivit atât pentru micul dejun, cât și pentru gustările dintre mese. Nu ezita să încerci rețeta, cu siguranță copiii tăi îl vor îndrăgi, mai ales dacă scapi și câțiva fulgi de ciocolată. 

 

Înghețată „natur”

A mai rămas atât de puțin timp până la vară, încât poți considera că este deja momentul să te gândești cum te vei răcori în zilele călduroase care, cu siguranţă, vor urma. Pentru o înghețată sănătoasă, fără zahăr și realizată doar din produse naturale, ai nevoie de banane coapte, de iaurt grecesc și de unt de arahide. Dacă îți dorești să fie mai dulce, poți adăuga și o lingură sau două de miere. Iar prepararea este foarte simplă. Adaugi cele trei ingrediente într-un robot de bucătărie, iar după ce s-au amestecat bine, torni compoziția într-un recipient și o bagi la congelator pentru câteva ore. 

 

Smoothie hrănitor

Mixează o banană coaptă cu 150 ml de lapte și cu o lingură de ovăz și bucură-te de un mic dejun gustos și hrănitor, care îți va asigura energie pentru întreaga zi.

×