x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bucurii la feminin Cinci alimente esențiale pentru femeile sănătoase

Cinci alimente esențiale pentru femeile sănătoase

de Georgiana Mihăilă    |    15 Feb 2021   •   08:20
Cinci alimente esențiale pentru femeile sănătoase

Importanța unei alimentații echilibrate nu mai este de mult timp un secret. Deseori, ea este responsabilă de capacitatea de muncă, de relaționare, de organizare și chiar de starea psihică și de aspectul fizic. Prin urmare, nu este suficient doar să ai trei mese și două gustări în fiecare zi . Potrivit specialiștilor, planul alimentar al femeii trebuie să difere de cel al bărbatului, mai ales după vârsta de 30 de ani, atunci când orice doamnă ar fi indicat să includă în meniu câteva alimente esențiale, care o vor ajuta să își mențină sănătatea și silueta. 

 

  1. Cerealele integrale – sunt ideale mai ales în prima parte a zilei pentru conținutul lor bogat în fibre, care contribuie la reglarea tranzitului intestinal. Așadar, dacă îți dorești ca sistemul tău digestiv să funcționeze în parametri optimi este esențial să introduci în planul alimentar orezul brun, fulgii de tărâțe, pâinea din cereale integrale, orzul și boabele de quinoa. 

 

  1. Nucile – sunt printre cele mai bogate surse de grăsimi sănătoase. Iar nuca românească, de exemplu, are în compoziția sa și o cantitate mare de Omega 3. Aceste caracteristici ajută la echilibrarea colesterolului și la prevenirea afecțiunilor de la nivelul aparatului circulator. În plus, reprezintă și o foarte bună sursă de proteine, calciu, fosfor, zinc, seleniu, acid folic, dar și de vitaminele C și A. 

Însă, ATENȚIE – consumate în exces pot crea neplăceri siluetei din cauză că sunt foarte bogate din punct de vedere caloric. 

 

  1. Legumele crucifere – sunt extrem de benefice pentru femeile de orice vârstă, contribuind la menținerea unui echilibru hormonal și la aportul de nutrienți necesari organismului. Așadar, nu uita să introduci în alimentația ta legume precum broccoli, conopidă, varză și alte sortimente asemănătoare. 

 

  1. Alimentele care conțin fier – sunt esențiale pentru prevenirea anemiei. Spre deosebire de bărbați, cărora le este suficient un aport de aproximativ 10 miligrame de fier în fiecare zi, femeile au nevoie chiar și de 5 miligrame în plus. Cele mai bune surse de fier sunt: peștele, spanacul, ouăle, carnea de pasăre, cartoful dulce și tofu. 

 

  1. Afinele – sunt recomandate pentru cantitatea mare de antioxidanți pe care o conțin. Acestea contribuie la regenerarea celulară și țin semnele trecerii timpului la distanță. În plus, afinele pot preveni și infecțiile urinare. Sunt extrem de gustoase în smoothie-uri și în terciurile de ovăz. 

×