x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. De la Bursa Capitalei

Acum 100 de ani. De la Bursa Capitalei

13 Oct 2013   •   23:59
Acum 100 de ani. De la Bursa Capitalei

Comitetul bursei din Capitală a ţinut şedinţă aseară sub preşedinţia dlui I.G. Bibicescu. S-au rezolvat mai multe chestiuni de ordin administrativ. Între altele, s-a discutat asupra schimbării orelor de operaţiuni şi s-a hotărât menţinerea orariului actual. S-a mai luat dispoziţiunea ca, faţă cu împrejurările prin care trecem, operaţiunile pe termen să se facă în număr cât mai restrâns posibil. Mijlocitorii oficiali ai bursei vor primi instrucţiuni în acest sens.

Accident de automobil

Un accident de automobil s-a întâmplat ieri dimineaţă, pe la orele 11, pe Calea Rahovei. Automobilul cu No. 5, venind cu mare viteză dinspre fabrica Bragadiru, în dreptul vănii Antrepozite a călcat pe muncitorul Iancu Ionescu, din strada Dincă Ştefan No. 29. Cu toate că roatele din stânga ale vehiculului au trecut peste nenorocitul muncitor, el s-a ales numai cu leziuni neînsemnate pe corp. După accident, şoferul, în loc să oprească, a dat drumul automobilului, dispărând înspre comuna Bragadiru.

Explozia din Şoseaua Ştefan cel Mare

Nicolae Florescu, spălător de automobile la garajul din Şoseaua Ştefan cel Mare, aplecându-se ca să se uite într-un canal din garaj, o lampă cu benzină, ce o ţinea în mâna stângă, a făcut explozie, provocându-i arsuri şi răni grave pe faţă şi pe mâini. Cu o birje, el a fost dus la spitalul Colentina, unde a fost internat.

Accidentarea unui zidar

Pe când zidarul Giovani Rodina, din Aleea Tonola, lucra la o bina din str. Popa Tatu, o traversă de fier a căzut peste el, făcându-i o rană adâcă la piciorul drept. La Salvarea a fost pansat.

Accidentul cariolei poştale

Gh. Badea, trecând ieri cu o cariolă poştală pe strada Belvedere, aceasta s-a ciocnit cu o birjă. Gh. Badea, căzând de pe capră, s-a rănit la genunchiul drept. Un intern de la Salvare l-a pansat.

Apel umanitar

Mai multe persoane ne aduc la cunoştinţă că în Bulevardul Ghica, Teiul Doamnei No. 11, raionul circumscripţiei a 4-a de periferie, se află o familie împovărată cu 5 copii mici, în cea mai neagră mizerie şi lipsită de orice mijloc de existenţă, fără hrană, fără haine, fără căldură etc. Femeia Bălaşa Dandu are nevoie de ajutor şi cei care vor voi să facă diverse donaţii sunt aşteptaţi la sediul ziarului nostru.

Un comerciant se aruncă din tren

Comerciantul Em. Zali, din Bucium, venind cu trenul spre Podu-Iloaiei, în mijlocul drumului a sărit din tren cu gândul de a se sinucide. Nefericitul s-a ales cu o rană gravă la cap. Trenul s-a oprit şi s-a dispus transportarea comerciantului la spitalul din Podu-Iloaiei. Numitul refuză a da lămuriri în privinţa cauzei disperatului act.

O femeie rea

Ieri a fost înaintată parchetului proxeneta Ecaterina Gh. Costache din Bucureşti, inculpată de corupere de minore. Procesul se va judeca săptămâna aceasta.

Din “Universul”, 14 octombrie 1913

×