x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Foc în tramvai

Acum 100 de ani. Foc în tramvai

de Magda Cristina Ursache    |    16 Mai 2013   •   00:05
Acum 100 de ani. Foc în tramvai

Vagonul electric cu numărul 22, pe când mergea, ieri, pe la ora 1 şi jumătate, încărcat cu pasageri, înspre Obor, a luat foc, aprinzându-se platforma dinăuntru şi arzând înfundat. O panică de nedescris a cuprins pe pasageri. Vagonul a fost oprit în dreptul străzii Traian, ca focul să nu ia proporţii. Pasagerii s-au dat jos din vagon, iar manipulantul şi constructorul au stins focul cu două găleţi cu apă, luate de la o bina din apropiere.

Nenorocirea din strada Primăverii
Aseară, pe la o rele 5, o gravă nenorocire s-a întâmplat la binaua în construcţie din strada Primăverii, colţ cu bulevardul Colţei. O bucată de zid de la etajul al treilea, surpându-se peste o schelă, aceasta s-a prăbuşit. Zidarul Arthur Valea, de origine italiană, de 20 de ani, care se afla în acel moment pe schelă, a căzut jos de la o înălţime considerabilă, rănindu-se grav la cap şi la faţă. Cu o birjă, el a fost dus la spitalul Colţea, unde a fost internat. Starea lui e gravă.

Morţi subite
La azilul de noapte au încetat din viaţă cerşetorii Ion Boncilă, Iordan Dima şi I. Botez. Cadavrele lor au fost duse la Morgă.

Agresiunea din str. 13 Septembrie

Ieri dimineaţă, mecanicul Gh. Petrovici, din strada Eremia No. 1, luându-se la ceartă cu un alt mecanic, pe când se afla la fabricile române unite din str. 13 Septembrie No. 161, acesta din urmă înfuriindu-se a luat o sticlă plină cu Vichy şi a lovit pe adversarul său în cap, făcându-i o rană adâncă. Rănitul a fost pansat la Salvare.

Furtul din Calea Plevnei
Tutungiul Lazăr Craja, din Calea Victoriei No. 65, a reclamat poliţiei că, pe când se afla în prăvălie, i s-a furat din buzunar sau din tejghea un portofel cu suma de 1700 lei. Lămuriri cu privire la împrejurările în care a căzut victima acestui furt a spus că nu poate da. Siguranţa Capitalei a început cercetările, spre a da de urma îndrăzneţului pungaş.

Accident de automobil
Automobilul No. 24, al ministerului lucrărilor publice, trecând aseară pe Calea Victoriei, în dreptul Palatului Regal a izbit cu aripa pe copilul Gh. Vasilică Dumitrescu, de 11 ani. Copilul, căzând pe pavaj, s-a lovit la ambele picioare. El a fost dus la spitalul Colţea, unde a fost pansat. Şoferul a fost anchetat la circumscripţia 30.

Arestarea unor hoţi
Aseară au fost arestaţi, la circumscripţia 30, căruţaşii Petre Marinescu, din str. Măgurele No. 52, şi Alexandru Petrescu, din aceeaşi stradă, dar la No. 18, care au fost prinşi în momentul în care voiau să vândă 28 de saci de cocs, pe care îi furaseră de la depozitul de lemne Lowenbach, din Şoseaua Viilor No. 16. După ce au fost anchetaţi, amândoi hoţii au fost înaintaţi poliţiei.
Din “Universul”, 16 mai 1913; texte selectate de Magda Cristina Ursache

×