x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Noua epitropie israelită din Brăila

Acum 100 de ani. Noua epitropie israelită din Brăila

08 Noi 2013   •   00:16

Alegerea noii epitropii a comunităţii israelite din Brăila a fost validată. Printr-o adresă, primăria a făcut cunoscut aceasta comunităţii. În urma validării, membrii noii epitropii au ţinut o consfătuire, constituindu-şi biroul după cum urmează: d. Dr. Silberstein, preşedinte; dnii Iosif Brociner, D. Ivry şi H.I. Schaffer, vicepreşedinţi; dnii I. Weintraub, casier, S. Witzling şi S. Leibovici, secretari; dnii Eisenstein şi I. Iancovici, controlori.

Cu privire la vânzarea de fructe

Primăria din Brăila a dat o ordonanţă care opreşte vânzarea de fructe pe străzile oraşului. D,. Dr. Ioganodopol, medicul judeţului, a cerut prefecturii să intervie pe lângă prefecturile din Rm. Sărat, Putna şi Buzău spre a opri transportul fructelor în Brăila.

Pentru rezervişti
Ieri după-amiază, d. Alex Ignat, directorul prefecturii Brăila, a fost în comuna Cioara, unde a împărţit 1.000 de lei, proveniţi din donaţiuni  familiilor rezerviştilor mobilizaţi. Banii distribuiţi de d. Alex Ignat provin din donaţia făcută de d. Nicolae Protopopescu, membru al înaltei Curţi de Casaţie şi proprietarul moşiei Cioara-Doiceşti.

Buletin atmosferic
Acelaşi timp frumos şi cald din zilele precedente s-a menţinut şi în cursul zilei de ieri; numai la Rucăr a plouat, dar prea puţin. Temperaturile cele mai ridicate de peste zi au avut loc în Muntenia, unde în multe localităţi termometrul a atins 18 grade; iar cele mai coborâte de peste noapte în localităţile muntoase unde s-au înregistrat 0 grade, la Sinaia, 1 grad la Rucăr şi 0 grade la Dorna. Astăzi dimineaţă cerul era cam înnorat în vestul ţării, iar la T. Severin a început să plouă. Presiunea atmosferică s-a coborât pretutindeni cu 2 până la 3 mm, faţă de ziua precedentă, iar în partea vestică ceva mai mult.

Copilul şi revolverul
Băiatul Vasile Lecca, în vârstă de 9 ani, din comuna Batogu, jucându-se cu un revolver, a împuşcat pe soră-sa mai mică în partea stângă a pieptului. Nefericita victimă a imprudenţei fratelui său a fost internată în stare gravă, la spitalul din Ianca.

Miting sionist
Astă-seară, la orele 9, se va ţine la templul coral un meeting sionist. La acest miting vor participa d. M. Heinr. Schein, preşedintele federaţiei sioniste din România, precum şi d. Avocat B. Losner din Galaţi. Vor vorbi dnii Albert Wexler, S. Fleischer şi Losner.

Un jaf
În comuna Surdila-Greci, necunoscuţi s-au introdus prin spargere în magazinul comersantului Ioniţă Popescu, de unde au furat o cantitate de marfă precum şi banii care se aflau în tejghea.

Două procese
Procesul pentru anularea testamentului defunctului bogătaş Aisie Gutmann a fost amânat. Moaşa Smaranda Drăgan care se află depus pentru delictul de provocare de avort, a făcut o nouă cerere de eliberare pe cauţiune.

Din “Universul”


×