x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Un generos donator

Acum 100 de ani. Un generos donator

28 Mar 2012   •   21:00

Liga Culturala a luat in primire zilele trecute legatul lasat de generosul donator dr. E. Clement, prin testamentul sau. El consta din suma de lei 8.000 in bonuri si o biblioteca compusa din 108 volume care se vor alipi la biblioteca Ligii Culturale, ca o sectiune aparte, purtand mentiunea: “Donatia dr. Clement'. Fondul banesc de lei 8.000, dupa hotararea comitetului central, va forma un fond cultural.

Epidemia de holera

La directiunea generala a serviciului sanitar se lucreaza la intocmirea masurilor ce urmeaza a se lua cu privire la epidemia de holera ce ne ameninta in vara curenta. Doua pontoane sanitare se vor instala in porturile Braila si Galati. Se va intocmi un amanuntit regulament cu privire la intrarea si iesirea vaselor din port. Un alt regulament va fi de asemeni intocmit cu privire la supravegherea pescarilor rusi ce cutreiera lacurile Dobrogei. Se vor lua iarasi masuri cu privire la apa de baut etc. etc.

Teatru de varietati

Serile petrecute la Teatrul de varietati “Majestic' continua a fi cea mai placuta distractie gratie faptului ca programele se schimba foarte des si ca artistii cei noi sunt recrutati (...) din strainatate. Din programul cel nou de acum semnalam pe dansatoarea romana Elena Vladareanu, in dansurile ei nationale, pe elegantul si indemanaticul matabrist Max Henry, pe gratioasa dansatoare franceza Graziella Vatera; face senzatie dra Murah Sudith cu dansurile ei orientale lascive. Spectatorii sunt apoi incantati de vocea cu adevarat superba a stelei pariziene dra Myria (…). Ultracomicul biciclist Tom Mills nu te scoate din ras tot timpul cat e pe scena, ca si cantaretul franzez Boutet B., ale carui vesele cuplete se canta in cor de tot publicul din sala (…).

Din “Dimineata', 29 martie 1912; texte selectate de Veronica Bectas

×
Subiecte în articol: acum 100 de ani un generos donator