x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Adrian Mutu

Astazi e ziua ta... Adrian Mutu

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    08 Ian 2007   •   00:00
Astazi e ziua ta... Adrian Mutu

Cariera lui parea sa se fi sfarsit in 2004. Internationalul roman a renascut insa din propria cenusa, fiind in 2006 unul dintre cei mai buni jucatori care evolueaza in campionatul italian si cel mai bun fotbalist roman al anului. Golgheterul Fiorentinei, atacantul Adrian Mutu, implineste astazi 28 de ani.

"Fotbalul italian imi vine ca o manusa"

"De cateva zile sunt in cantonament si ziua de nastere tot aici am sa o petrec. De Craciun am fost la Miami cu familia. Am terminat turul in Serie A cu echipa pe locul 14. Am plecat cu un handicap de 15 puncte, pentru ca Fiorentina a fost penalizata la inceputul sezonului. Daca nu exista aceasta penalizare, am fi fost pe locul 4. Deocamdata nu suntem in zona retrogradarii, suntem deasupra. Dar, datorita penalitatii, sa nu retrogradam a devenit obiectivul nostru principal.

Anul 2006 a fost pentru mine un an bun pe plan profesional si un an foarte bun pe plan personal, pentru ca s-a nascut fetita mea, Adriana. Cei doi copii, Mario si Adriana, sunt realizarea mea cea mai mare. Sunt doi copii sanatosi si frumosi. Apoi, casatoria cu o femeie minunata cum este Consuelo iarasi este o mare realizare. Familia este pe primul loc in viata mea si apoi vin celelalte. Pe plan profesional consider ca reusita de a trece peste un impas peste care nu foarte multi reusesc sa treaca este o foarte mare izbanda a mea. Oamenii, fanii mei, s-au comportat in acea perioada admirabil. Nu am ce sa le reprosez, din contra, vreau sa le multumesc pentru ca mi-au fost alaturi, pentru cum m-au primit dupa ceea ce s-a intamplat in 2004 si pentru cum se comporta in continuare. Cea mai mare dovada de dragoste din partea lor a fost faptul ca atunci cand m-am reintors la nationala nu m-au facut nici macar un moment sa regret acest lucru.

Toti jucatorii isi doresc sa ajunga la echipe cat mai mari. Si eu mi-am dorit la fel. Consider ca Fiorentina este o echipa mare, nu de nivelul lui Juventus, Milan sau Real Madrid, dar o echipa care intotdeauna in istorie a fost printre primele patru in Italia. Oamenii m-au primit la Florenta foarte bine si ma simt excelent aici. Dintre toate stilurile de fotbal, cel italian imi vine ca o manusa.

Mi-am propus cam in patru ani sa o termin cu cariera de jucator. Vreau sa termin contractul la Fiorentina si apoi sa-mi vad de treaba mea. Imi doresc sa termin scoala de antrenori, vreau sa imi demonstrez ca sunt in stare sa fac si altceva in afara de a juca fotbal. Nu este imposibila intoarcerea mea in Romania. Nu se stie ce voi face peste patru ani. Pentru moment, familia mea se simte bine aici, in Italia, si acest lucru e singurul care conteaza pentru mine.

Imi doresc sanatate, iar profesional imi doresc sa pot creste in continuare. Pe plan familial imi doresc cat mai multi copii, anul 2007 vreau sa-mi aduca al treilea copil."
×
Subiecte în articol: calendar