x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." :Angela Ioan

"Astăzi e ziua ta..." :Angela Ioan

de Ramona Vintila    |    19 Sep 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." :Angela Ioan

La implinirea vărstei de 50 de ani, actriţa Angela Ioan mărturiseşte că cel mai bine se simte in calitate de spectator, atunci cănd vede un spectacol de teatru foarte bun.

Nu are in urma sa roluri mari, dar alături de colegi a participat la căteva evenimente importante in teatru, mai ales după ’90. S-a implicat in producţii de spectacol, cum ar fi "La ţigănci". La implinirea vărstei de 50 de ani, actriţa Angela Ioan mărturiseşte că cel mai bine se simte in calitate de spectator, atunci cănd vede un spectacol de teatru foarte bun.

"Tocmai am incheiat prima jumătate de secol din viaţa mea. Nu simt nimic special. Probabil că după ce voi incheia a doua jumătate voi putea face o dare de seamă a ultimului secol. Acum au trecut căteva clipe de cănd m-am născut şi nu am băgat de seamă prea mult. Cănd eram studenta doamnei Olga Tudorache pe care o respect enorm şi in faţa căreia imi scot oricănd măinile din buzunar, eram un copil problemă, deşi eram foarte disciplinată. Ştiam aşa de multe despre teatru şi despre viaţă, incăt o scoteam din sărite pe minunata mea profesoară. Intre timp, deşi vorbesc in continuare foarte mult (am acest mare păcat), mai şi tac din cănd in cănd. M-am schimbat din acest punct de vedere şi sper să mă schimb in continuare. Să tac mai mult. Doamna Olga Tudorache a fost modelul meu pe scenă. Nu am cuvinte să exprim, căt de mult ne-a invăţat şi căt de multe ne-a transmis prin talentul său pedagogic. Este o actriţă autentică, atăt de sinceră cănd este pe scenă şi atăt de mult o costă tot ce face acolo, incăt cred că acesta este cel mai important lucru pe care ni l-a dat şi nouă. Să ne respectăm meseria şi să ne respectăm publicul.

Am făcut multe sacrificii, dar nu acela suprem pe care, din păcate, căteodată meseria asta ţi-l cere. Nu mi-am sacrificat viaţa de familie niciodată. In rest, am sacrificat multă energie, dar cred că asta e valabil in orice meserie dacă vrei s-o faci de-adevăratelea. Nu meseria iţi cere sacrificiu, tu eşti cel care te duci cu sacrificiu spre meserie. Mă felicit că am reuşit să mă păstrez in viaţă şi că nu mi-am bătut joc de mine in aşa fel incăt să mi se intămple foarte multe rele. Mi-au rămas in suflet nişte ani in care nu am făcut poate acel teatru pe care mi-l doream. Am mers foarte mult in ţară cu o trupă itinerantă in care am fost alături de actori foarte buni, jucănd in comedioare care mergeau foarte bine la public. Acestea nu sunt chiar ale sufletului meu, dar in acea trupă m-am simţit foarte bine. Imi aduc aminte cu mare plăcere de acea perioadă frumoasă a vieţii mele.

Aş face aceeaşi meserie, dacă aş putea reintoarce timpul. Ar fi lucruri de schimbat, greşeli de evitat, dar atunci cănd eşti in ele nu-ţi dai seama. Mi-aş umple curtea de copii. Cred că cele mai importante lucruri sunt credinţa, nădejdea şi dragostea. Şi mai presus de toate, dragostea..."

Părere de rău

"Simt că aş fi putut oferi mai mult din mine. Consider că actorul are o libertate de mişcare relativ redusă. Eşti ales de regizor, de autorul textului. Poate că, in aceste limite, aş fi putut să-mi căştig mai multă independenţă, să lupt mai mult pentru statutul meu"

Angela Ioan,actriţă

×
Subiecte în articol: calendar cănd