x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Cristian Greţcu!

Astăzi e ziua ta... Cristian Greţcu!

de Roxana Vintila    |    28 Apr 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Cristian Greţcu!

Astăzi, Cristian Greţcu îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Îi urăm "La mulţi ani!"



Jurnalul Naţional: Ce face domnul Cristian Greţcu în preajma momentului aniversar?
Cristian Greţcu: Domnul Cristian Greţcu face ce face de obicei primăvara, în preajma lui 28 aprilie, ca să uite de gândul că mai prinde un trandafiraş în "bucheţelul" său: scrie texte cu colegii, face repetiţii alături de ei şi colaboratorii, filmează rezultatele împreună cu cei amintiţi şi cu producătorul şi, săptămâna următoare o ia de la capăt... A! Pe 28 bea un pahar cu prietenii şi cei dragi!


Când aţi simţit că destinul dumneavoastră înseamnă actoria?
Exact atunci când, la o piesă de teatru, văzută în oraşul natal, Piatra Neamţ, am simţit că scena era peste tot, prin sală, prin oraş, prin ţară, prin lume şi că eu am rolul meu pe care am început să-l joc - chiar din acel moment...


Ce credeţi că schimbă trecerea anilor la un om? La dumneavoastră cum a acţionat scurgerea timpului?
Păi, de exemplu, schimbă: rezultatele de la analizele medicale şi modul în care te privesc oamenii când urci în autobuz; Pentru mine, curgerea timpului a însemnat o repetare a evoluţiei de la maimuţă la om, cu observaţia că am păstrat ce era bun de la maimuţă şi încerc să arunc ce e inutil pentru a fi OM... Filozofând, aş spune că mi-am transformat Neviul în Viu prin descoperirea lui Dumnezeu, ceea ce a echivalat cu a avea mereu o Viaţă nouă.


Dacă ar fi să vă mai naşteţi o dată, unde ar trebui să fie, ce ar trebui să fiţi şi ce greşeli (n)-aţi mai repeta în destinul dumneavoastră?
Păi, de născut, cred că mă voi mai naşte sigur - nu simt că mi-aş fi atins Nirvana, Mântuirea, aşa că dacă aş putea să mă nasc în Tibet, acolo mi-aş dori... Acum destinul meu e să râd de lucruri prin spirit, atunci spiritul meu va fi destinul... Greşelile mele - poate că dacă nu le-aş fi făcut, acum nu aş fi simţit c-am învăţat ceva din ele.


Se zice că înţeleptul învaţă din greşelile altora, iar prostul nici măcar din ale lui. V-aţi dori să aveţi acum o altă vârstă...?
Da, mi-aş dori să am 49 de ani şi, simt că azi, această dorinţă mi se va împlini chiar azi... Legat de viteza mea de înaintare prin această viaţă, ea este egală cu spaţiul ocupat de mine în societate, supra timp, deci... Nu doresc să opresc timpul în loc, că dacă timpul ar tinde spre zero, viteza mea ar tinde spre infinit şi, ce naiba aş mai simţi din viaţa asta, nu?... Hai că v-am omorât cu ingineria mea!


Consideraţi că aţi împrumutat ceva din personalitatea domnului Ion Iliescu de când interpretaţi acest "personaj"...?
N-am împrumutat nimic, am dat totul înapoi!


Vă consideraţi un om norocos sau aţi obţinut totul cu zbucium?
Da.


Ce înseamnă "Divertis" pentru sufletul dumneavoastră?
Înseamnă o viaţă de om aşa cum a fost... Grupul "Divertis" va fi o amintire plăcută, aşa cum sunt amintirile: e bine să ţii cont de ele, dar să nu le retrăieşti prea des, că asta înseamnă că trăieşti din amintiri... Împreună cu colegii rămaşi după plecarea lui Toni Grecu, vom înfiinţa un nou grup de umor pe care deşi îl vedeţi acum sub formă de "Divertis Mall", din toamnă îl veţi regăsi sub un alt nume... Surpriză!


Împliniri şi dezamăgiri.
Păi, până acum, cea mai importantă împlinire este familia mea, în ordinea următoare: copilul meu, Ram, care este un om deosebit de la care voi avea multe de învăţat - după ce va termina el ce are de învăţat, soţia mea, Cerasella, un spirit cam înalt pentru mine, dar un exemplu de om atât de determinat, încât îi molipseşte şi pe ceilalţi, părinţii mei, fraţii mei, rudele mele alături de prietenii şi colegii mei şi nu în ultimul rând, animăluţele mele: căţeluşa Zurly şi pisoiul Scai.

După ele urmează câteva bunuri materiale, dar neimportante. Dezamăgirile contează pentru mine, nu pentru cititori, aşa că nu le voi pomeni aici.


Ce urare i-ar face domnul Cristian Greţcu domnului Cristian Greţcu de ziua sa?
"La Mulţi... alo, domnu, sunteţi acasă? Domnu Cristian!... Phii dom-le ăsta-i dus de acasă! Şi voiam doar să-i spun "La mulţi ani"!... Îl mai aştept un an...

×
Subiecte în articol: calendar cristi gretcu