x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Cristiana Copos

Astăzi e ziua ta, Cristiana Copos

de Ramona Vintila    |    10 Dec 2012   •   00:13
Astăzi e ziua ta, Cristiana Copos

Reuşeşte să se impună prin cinste, corectitudine, învăţătură susţinută zi de zi, o perfecţionare susţinută permanent, într-o lume în care domină bărbaţii. “Mă consider norocoasă pentru că probabil mulţi se zbuciumă şi nu reuşesc. Sunt norocoasă pentru că prin prea mult zbucium, şi pot să spun că nu am căpătat nimic picat de sus, am reuşit în mare parte să ajung acolo unde mi-am dorit. Dar încă nu am ajuns în vârf...”, ne povestea Cristiana Copos. Astăzi împlineşte  53 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

“Viaţa este un miracol care ne pune în permanenţă în competiţie cu noi înşine”

“Norocul fără talent nu constituie un succes pe termen lung. Cred că trenul norocului trebuie aşteptat cu bagajul educaţional şi profesional bine pregătit, dar şi cu o altă soluţie de a ajunge la destinaţie în caz că el nu soseşte în timp util. Mi l-am dorit, dar nu m-am bazat niciodată pe el, am încercat să-mi creez un noroc al meu prin muncă.

Viaţa poate fi privită ca pe o succesiune de miracole: pe unele ni le dă ea, pe altele ni le facem noi. Fac parte din categoria oamenilor care cred că viaţa este un miracol care ne pune în permanenţă în competiţie cu noi înşine pentru a vedea dacă suntem în stare să ne depăşim propriile obstacole şi care durează atâta timp cât putem să le trecem. Oricum nu ne lasă nici măcar o clipă să ne plictisim!

Aş putea spune că sunt de acord cu George Bernard Shaw care credea că viaţa este un şir de nebunii inspirate, greutatea fiind de a le alege pe cele care merită a fi făcute. Eu le-am ales pe cele pe care puteam să le fac mai bine şi de care alţii aveau nevoie.

Privesc în urmă în copilărie, adolescenţă şi mi se pare că totul a fost ieri. Am rămas cu crezurile şi promisiunile pe care mi le-am făcut şi de la care încerc să nu mă abat. Cei care mă cunosc, ştiu că sunt un camarad de nădejde, de drum lung, care-mi duc promisiunile până la capăt.

Experienţa de până acum mă lasă să cred în existenţa dreptăţii, a oamenilor de bună calitate. Mai cred în respect, şi într-un viitor bun pentru copiii noştri. În oameni există şi bine, şi rău, depinde ce stârneşti în ei.

La acest început de an de viaţă îmi doresc ca în fiecare zi să ne dăm seama de seminţele pe care le semănăm prin cuvintele şi faptele noastre.”

×
Subiecte în articol: cristiana copos