x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Florentina Fântânaru

Astăzi e ziua ta, Florentina Fântânaru

de Ramona Vintila    |    11 Feb 2013   •   00:21
Astăzi e ziua ta,  Florentina Fântânaru
Sursa foto: Author:Zoltan Lorencz

Florentina Fântânaru, gazda emisiunii “Dincolo de aparenţe” de la Antena 2, împlineşte astăzi 39 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

“Cred că de multe ori nu alegem ceea ce trăim şi se întâmplă să trăim ceva anume, pentru că nu avem alt încotro! Liberul arbitru e doar o amăgire!”
“«Norocul şi-l mai face şi omul cu mâna lui»… N-am aşteptat niciodată să dea norocul peste mine… pe la 22 de ani făceam naveta zilnic între Galaţi şi Brăila, pe la 25 de ani făceam naveta săptămânal, între Galaţi şi Bucureşti. Am dus-o aşa câţiva ani, n-a fost un noroc, dar a fost o experienţă pe care n-aş da-o pentru nimic! Niciodată n-am înţeles când cineva mi-a spus: «Nu mi-am dorit, ci mi s-a întâmplat». În cazul meu, mi-am dorit şi am muncit foarte mult!
Am oscilat între agonie şi extaz. Le-am trăit pe amândouă! Au fost anotimpuri când trăiam extazul, datorită miracolului. Aveam senzaţia că trăiesc miracole! Au fost însă şi anotimpuri când n-am mai trăit miracolul şi a intervenit inerţia. Oare câţi dintre noi nu trăiesc pasivitatea şi apatia în propria viaţă? Cred că de multe ori nu alegem ceea ce trăim şi se întâmplă să trăim ceva anume, pentru că nu avem alt încotro! Liberul arbitru e doar o amăgire!
Niciodată să nu scapi ocazia! Uneori chiar nu-ţi dai seama că istoria se repetă şi ocaziile se răzbună! Nimic din ceea ce-am făcut n-am considerat să fi fost o nebunie, poate pentru că nu cred că am avut inspiraţie maximă în acel moment.
Îmi reproşez o anumită răceală, distanţă, indiferenţă faţă de fapte şi evenimente… implicarea mea nu a fost totală până acum, dar nu cred că e timpul pierdut!
În copilărie... Tânjeam să fiu adult, să nu mi se mai spună să tac din gură. Aveam impresia că un adult poate spune exact ce simte, ce gândeşte... Debordam de pasiune şi mă «încăieram» verbal cu oricine îmi punea obstacol. Mi-am trăit adolescenţa cu o oarecare greutate, pentru că nu înţelegeam convenţiile, încălcam regulile şi-i scoteam din sărite foarte uşor pe cei din jurul meu… Între timp, m-am mai potolit!
Cred în Dumnezeu şi în faptul că lumea e a Lui. Cred că El vorbeşte prin oameni şi cred că până nu-L găseşti pe Dumnezeu, nu te afli nici pe tine, nu-ţi găseşti nici sensul tău, nici sensul lumii!
Astăzi, la 39 de ani, îmi doresc să ţin drumul drept pe direcţia înainte!”


×
Subiecte în articol: florentina fantanaru