x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Florian Lungu!

Astăzi e ziua ta... Florian Lungu!

de Ramona Vintila    |    05 Ian 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Florian Lungu!

Reputatul muzicolog Florian Lungu împlineşte astăzi 67 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".



"Încep prin a vă rămâne recunoscător, pentru că v-aţi gândit şi în această iarnă la mine... sau, ca să uzez de o formulă încetăţenită la Radiodifuziune, unde am lucrat 42 de ani şi continuu în calitate de colaborator, «vă mulţumesc pentru atenţie!». În primele trei zile de confort sporit ale lui 2010 am lenevit în chipul cel mai profitabil cu putinţă, mai sedentar adică, beneficiind de un tęte-ŕ-tęte prelungit, spiritual şi fizic, cu soţioara mea pe care o alint cu apelativul «Bimbirica».

Astă-seară mă voi bucura să-mi sărbătoresc numeroşii ani de existenţă împreună cu bunul meu prieten şi partener de scenă şi de tv, Mihai Godoroja - Nota Bene, născut în aceeaşi zi de 5 ianuarie, dar cu vreo două decenii mai târziu. La Mulţi Ani, Mike!

De mâine însă, «back to the work» - vorba latinului -, fiindcă cele peste 40 de emisiuni pe care le semnăm, eu şi Bimbirica, la Radio nu aşteaptă, fie că este vorba despre întâlnirile de zi pe calea undelor, precum «Jazz pe româneşte» şi «Jazz Lexicon», fie despre acea cotidiană oră de jazz numită «Album de colecţie» oferită la 30 de minute după miezul nopţii... desigur, toate pe Radio România Cultural, cum îi şade bine jazz-ului. Tot în nocturnă încerc să-i tratez şi pe melomanii de pe România Actualităţi cu un panaceu sonor, «Tableta de jazz» difuzată joia, prin amabilitatea colegilor mei Viorel Grecu şi Liviu Zamora.

În afara acestor activităţi - să le numesc - de studio, mă aşteaptă plăcutele deplasări prin ţară. Altfel spus, merg mai departe pe drumul ales acum aproape 50 de ani, când m-am declarat fără echivoc dependent de jazz, pasionat de public, subjugat de prieteni şi, nu în ultimul rând, adorator al sexului frumos, policrom şi multiplu întruchipat de consoarta mea.

Pot să afirm că, după sute de prezentări ale unor manifestări concertistice şi festivaliere, după vreo 7.000 de emisiuni realizate la Radio şi peste 1.000 la televiziune, am o oarecare experienţă în domeniu; ei bine, de-ar fi să relev cel mai important lucru învăţat de-a lungul carierei, acela ar fi incontestabilul adevăr potrivit căruia MĂRIA SA PUBLICUL ARE ÎNTOTDEAUNA DREPTATE! Iar dacă mi s-ar încredinţa, aşa, cu titlu de exerciţiu de imaginaţie, postul de ministru al Culturii (ceea ce nu-mi doresc), m-aş înhăita brusc cu ministrul Sănătăţii şi cu ministrul Educaţiei şi am forţa în trio alocarea a 15% din PIB pentru fiecare dintre ministerele noastre şi doar restul, cât o mai rămâne, pentru celelalte.

Întrucât cu sănătatea o duc bine, sufăr de maladia umorului şi nu am decât 67 de ani, sper să o lungesc (nu degeaba mă cheamă Lungu) până în 2040 şi poate şi după. Ceea ce vă doresc şi dumneavoastră!!!"

×
Subiecte în articol: calendar florian lungu