x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...” – Maria Gheorghiu

“Astăzi e ziua ta...” – Maria Gheorghiu

de Mihai Stirbu    |    28 Aug 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...” – Maria Gheorghiu

“Artistul tînjeşte după o mîngîere”
Astăzi, interpreta de muzică folk şi realizatoarea de radio Maria Gheorghiu îşi aniversează ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani”.



“Artistul tînjeşte după o mîngîere”
Astăzi, interpreta de muzică folk şi realizatoarea de radio Maria Gheorghiu îşi aniversează ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani”.

“Să cînţi, să le vorbeşti «prietenilor nevăzuţi, dar ştiuţi» despre partea frumoasă a lumii, să le dăruieşti preţioasele tale clipe efemere cînd eşti pe scenă şi ştii clar că tu acolo trebuie să fii, împreună cu ei, împrăştiind în jur lumina din sufletul tău, să-i faci să creadă că sensibilitatea nu a devenit încă un sentiment anacronic, ce poate fi mai minunat?! Ce bucurie mai mare poţi avea cînd ştii că de ziua ta, eşti a lor, pentru că anul acesta, 28 august nu înseamnă doar «La mulţi ani, Maria, bine că ai ajuns pînă la vîrsta asta şi eşti sănătoasă!», 28 august anul acesta înseamnă şi Folk fără vîrstă, spectacolul realizat de Radio România Actualităţi, care ajunge astăzi la Sebeş, pe care îl prezint, în care cînt şi care de un an şi jumătate îl simt ca pe copilul meu. Din păcate, de la o vreme am început să tai de pe listă cam tot ce înseamnă proiect muzical, pentru că am avut cîteva dezamăgiri legate de neputinţa materială de a finaliza ceea ce la un moment dat mi-am propus. Asta nu înseamnă că nu muncesc, dimpotrivă, am material pentru aproape două albume şi ştiu că la un moment dat va veni şi rîndul lor. Aştept ca cineva să realizeze că ceea ce fac eu poate fi important şi că merită să fie adus în atenţia publicului.

De mai bine de 3 ani, trăiesc sub semnul Folk You! şi de la o vreme el chiar a devenit o stare permanentă, generatoare de întîmplări din categoria «nebănuite dar dorite». Undeva, în subconştient, ştiu că Folk You! înseamnă mult mai mult decît realizez în prezent. Nu eu am ales muzica şi aici nu e vorba numai de pasiune, ci de viaţă (aş spune chiar intrauterină avînd în vedere că mama, gravidă cu mine fiind, stătea lipită cu burta de aparatul de radio sperînd că aşa îmi va induce dragostea pentru muzică). Să fie oare o întîmplare faptul că astăzi pasiunea mea se împarte în mod egal între spectacolul văzut în luminile scenei şi cel nevăzut din spatele beculeţului roşu aprins şi al vorbelor care zboară în eter? Datorez devenirea mea profesională, în afara părinţilor mei care mi-au întrerupt vacanţa de vară la bunici pentru a da examen la şcoala de muzică, maestrului meu, prof. Doru Morariu, actualmente dirijor al Corului Filarmonicii din Iaşi, de la care am învăţat să preţuiesc deopotrivă cuvîntul şi sunetul.

Dacă la 45 de ani încă mai am putere să o iau de la capăt şi să spun: «Maria, astăzi e prima zi din noua ta viaţă», pot să mă consider un om puternic, împăcat cu mine şi cu lumea. Îi mulţumesc în fiecare zi lui Dumnezeu pentru sănătate, pentru har, pentru capacitatea de a-mi accepta destinul şi mă rog să îmi ocrotească fetiţa, să o aibă în grijă pe mama, să o ţină în viaţă. Am încă atît de multă nevoie de ea!”

×
Subiecte în articol: calendar