x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta ... Maria Popistasu

Astazi e ziua ta ... Maria Popistasu

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    22 Ian 2007   •   00:00
Astazi e ziua ta ... Maria Popistasu

Face parte din noul val de talente in cinematografie. A fost premiata in Canada si in Anglia pentru rolul din "Sex Traffic". Anul trecut a facut echipa alaturi de Ioana Barbu si Tudor Chirila in "Legaturi bolnavicioase", in regia lui Tudor Giurgiu. Actrita Maria Popistasu a implinit ieri 27 de ani.

"Sper sa nu ma complac in roluri caldute"

Face parte din noul val de talente in cinematografie. A fost premiata in Canada si in Anglia pentru rolul din "Sex Traffic". Anul trecut a facut echipa alaturi de Ioana Barbu si Tudor Chirila in "Legaturi bolnavicioase", in regia lui Tudor Giurgiu. Actrita Maria Popistasu a implinit ieri 27 de ani.

"2006 a fost un an foarte bun. S-au intamplat multe lucruri: festivalul de la Berlin, in februarie, unde am avut premiera filmului «Legaturi bolnavicioase», promovarea in tara si premiera din aprilie. Am stat o luna la Londra, in iulie am fost la Karlovy Vary, apoi in Suedia si Coreea. In toamna am dat probe in Belgia pentru ultimul film. In octombrie am inceput filmarile si le-am terminat cu doua zile inainte de Craciun. Belgia a insemnat una dintre experientele cele mai bune. Am stat doua luni si am cunoscut multi oameni interesanti, am lucrat cu o echipa noua, am invatat o limba straina... heh, ma rog, cat de cat... A fost un an plin.

Anul acesta incepe cu o oportunitate absolut extraordinara si anume participarea la «Shooting Stars», un program al organizatiei European Film Promotion, care are sucursale locale in toata Europa. Fiecare tara in parte desemneaza un tanar actor sau actrita care va avea statutul de «Shooting Star» timp de un an, in fapt este o ocazie de a fi «on the market», de a fi prezentat producatorilor, agentilor. Se creeaza reale oportunitati pentru cei implicati in proiect. A fost o pista extraordinara pentru multi actori, de exemplu Franka Potente, Daniel Bruhl sau Daniel Craig, tipul care este acum James Bond. Din ce-am observat, in acest program intra actori care au apucat deja sa lucreze un pic, care au potential din punctul lor de vedere si pe care ei sa-i poata impresaria cat mai bine. Am inteles ca la noi s-a facut o lista de trei actori. Pe ceilalti actori i-am aflat din presa: Dorotheea Petre si Dragos Bucur. Sunt foarte buni profesionisti si cred ca ar fi facut o treaba buna. Pe de alta parte sunt desigur foarte bucuroasa ca am castigat aceasta sansa.

Voi fi trei zile la Berlin si sper sa am feed-back bun, imi doresc bineinteles ca in urma festivalului sa apara noi proiecte. Acum imi pregatesc dosarul pentru Berlin, lucrez la site-ul meu, am terminat de facut niste ilustratii pentru romanul unui prieten...

Nu ma simt in stare sa stau incremenita intr-un contract pe termen lung. Imi place foarte mult teatrul, dar am prins mai multe sanse de film si mi se pare important sa profit de asta acum. Am avut parte de proiecte foarte diferite si mi se pare important sa caut in zone noi. Astept sa mi se intample din ce in ce mai multe lucruri, din ce in ce mai interesante. Imi doresc sa am proiecte cat mai intrigante, visez la provocari variate si sper sa nu ma complac in roluri caldute."
Marturisire
"Nu ma simt in stare sa stau incremenita intr-un contract pe termen lung. Imi place foarte mult teatrul, dar am prins mai multe sanse de film si mi se pare important sa profit de asta acum"
  • Maria Popistasu, actrita
  • ×
    Subiecte în articol: calendar