x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Mihai Pocorschi

Astăzi e ziua ta, Mihai Pocorschi

de Ramona Vintila    |    10 Sep 2013   •   00:02
Astăzi e ziua ta, Mihai Pocorschi
“Trăim în cea mai mare parte viaţa furnicii şi rar, din când în când, cea a greierului”
Apreciatul muzician, liderul trupei VH2, Mihai Pocorschi împlineşte astăzi 58 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

De multe ori m-am simţit în pielea celui care priveşte un tren care a plecat
A fost un copil timid, de cele mai multe ori “cuminte”, ambiţios, chiar prea ambiţios câteodată. “Asta e ce îmi amintesc eu, s-ar putea ca părinţii mei să fie de altă părere. Adolescentul, sătul de vulnerabilitatea pe care ţi-o dă timiditatea, şi-a dezvoltat un sistem de apărare care a fost de multe ori confundată de cei din jur cu aroganţa. Tot atunci a intrat şi muzica în viaţa mea reordonându-mi priorităţile şi aspiraţiile. Muzica nu m-a părăsit nici în ziua de azi. Din când în când, muza mai îmi şopteşte câte ceva la ureche.
Noocul, personaj principal în viaţa mea? Câteodată da şi câteodată nu, ceea ce e perfect normal pentru că niciodată în viaţă nimic nu e alb sau negru în totalitate. Tonurile de gri predomină. De multe ori m-am simţit în pielea celui care priveşte un tren care a plecat. Dar da, câteodată am prins trenul din urmă. Oricum, apropo de talent, e mai bine să-l ai pentru că norocul să te prindă pregătit.
Oricât ne-ar plăcea să credem că suntem oamenii extremelor, niciodată nu suntem pe deplin. În viaţă asistăm la puţine miracole (când ţi se naşte un copil sau un nepot de exemplu), în rest, sudoare, muncă, rutină. Trăim în cea mai mare parte viaţa furnicii şi rar, din când în când, cea a greierului.
Sigur că e greu să alegi nebuniile demne a fi făcute. De cele mai multe ori descoperi că instinctul te-a înşelat, dar evident nu renunţi pentru că «a greşi e omeneşte» şi de greşeli nu te saturi niciodată. Cât despre nebuniile din viaţa mea daţi-mi voie să le păstrez doar pentru mine într-un acces de discreţie totală.
Cu naivitate mai cred că binele învinge întotdeauna răul deşi viaţa îmi demonstrează în fiecare zi cât de mare este puterea părţii întunecate a forţei (the dark side of the force). Ei da, aţi aflat că sunt încă un fan al «Războiului Stelelor».
Primul gând care-mi trece prin minte la 58 de ani este că nu-mi vine să cred că asta e vârsta mea biologică. Sufletul meu e încă atât de tânăr...”

×
Subiecte în articol: Mihai Pocorschi