x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Nicolae Dobrin

Astazi e ziua ta... Nicolae Dobrin

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    26 Aug 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta... Nicolae Dobrin

A fost unul dintre cei mai talentati si mai completi fotbalisti romani ai tuturor timpurilor. De patru ori nominalizat cel mai bun fotbalist din tara, a fost curtat chiar si de Real Madrid. Nicolae Dobrin implineste astazi 59 de ani.

"Am de gand sa mai stau in fotbal"

A fost unul dintre cei mai talentati si mai completi fotbalisti romani ai tuturor timpurilor. De patru ori nominalizat cel mai bun fotbalist din tara, a fost curtat chiar si de Real Madrid. Nicolae Dobrin implineste astazi 59 de ani.

Jurnalul National: La zi aniversara faceti bilanturi?
Nicolae Dobrin: Nu fac bilanturi, pentru ca am de gand sa mai stau in fotbal. Vreau sa mai traiesc sa vad si echipa nationala calificata, FC Arges sa redevina echipa forte a campionatului din Romania si de la scoala de fotbal sa iasa cat mai multi fotbalisti de baza pentru fobalul romanesc. Cam asta imi propun si nu vreau sa fac bilanturi, pentru ca atat timp cat vorbesc despre fotbal nu am sa renunt la el.

V-ati bucurat pentru reusita Stelei?
Bineinteles, era ceva normal sa fiu alaturi de Steaua, fiindca e bine pentru tot fotbalul romanesc. A durat cam mult, zece ani de cand o echipa romaneasca nu s-a mai calificat in Liga Campionilor.

Daca va uitati in urma, regasiti spiritul dvs. de cand erati tanar in vreun jucator de acum?
Nu, deocamdata acum nu prea vad. Cei care au fost in generatia lui Hagi au fost mai pe gustul meu.

S-au schimbat mult mentalitatile jucatorilor fata de cand jucati dumneavoastra?
S-au schimbat prea putin. Trebuia mult mai mult, avand in vedere conditiile care se ofera astazi.

Ati avut numeroase succese. Care a fost totusi cel mai important moment din cariera dvs.?
Au fost multe momente, dar cel mai important a fost cand am castigat primul titlu cu FC Arges, fiindca era foarte greu pentru o echipa din provincie sa castige campionatul. Si acum, ca si atunci, domina echipele bucurestene, echipele care au un buget mult mai mare decat cele din provincie.

Credeti ca o echipa din provincie nu poate sa aiba suficient talent sa castige campionatul?
Talent pot avea si echipele din provincie, dar, daca nu au potenta financiara, e mult mai greu sa se apropie de varf. Echipele bucurestene care au dominat inainte campionatele tarii, tot ele au bugetele cele mai mari. Cine are bani sa investeasca in echipa sa aduca cei mai valorosi jucatori aceia au sanse sa castige campionatul. Pe vremea mea, Argesul a avut jucatori valorosi, si inainte nu era nevoie de prea multi bani ca sa castigi un campionat, pentru ca jucatorii nu circulau asa cum circula acum.

Cum ati caracteriza destinul dumneavoastra?
Ca in orice cariera, am avut si urcusuri, si coborasuri. Important este ca la final, cand tragi linie, sa ai mai multe urcusuri, adica mai multe realizari decat insuccese.

BANII VORBESC
"Cine are bani sa investeasca in echipa sa aduca cei mai valorosi jucatori aceia au sanse sa castige campionatul. Pe vremea mea, Argesul a avut jucatori valorosi, si inainte nu era nevoie de prea multi bani ca sa castigi un campionat..." - Nicolae Dobrin, fost fotbalist si antrenor de fotbal
×
Subiecte în articol: calendar echipa