x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Nicolae Tilihoi

Astăzi e ziua ta: Nicolae Tilihoi

08 Dec 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Nicolae Tilihoi

Nicolae Tilihoi, "Fundasul de fier al Craiovei Maxima", implineste astazi 55 de ani. Jurnalul National ii ureaza "La multi ani!".

"As vrea sa mai prind Universitatea Craiova la nivelul la care am jucat eu..."
"Traiesc foarte bine, pentru ca m-am linistit din punct de vedere al fotbalului, m-am retras cu buna stiinta, din cauza marilor magnati care au ajuns in fotbal ca sa scape de inchisoare sau sa fie sprijiniti politic. M-am retras pentru ca am conside­rat ca este mai buna credinta mea, viata frumoasa pe care am avut-o ca fotba­list, fara sa ma mai implic in aface­rile ciudate din fotbal. Se cunoaste bine faptul ca magnatul Universitatii Craiova a reusit cea mai mare contraperformanta a Romaniei si cred ca a Europei, a distrus cel mai mare simbol al Olteniei. Acest individ a distrus peste 1.000 de locuri de munca in Craiova, nimeni nu a inteles acest lucru. De aici inainte sa ii vedem activitatea si ii urez «Bafta!» de Anul Nou. Pro­blema fotbalului craiovean nu se poate rezolva decat in doua moduri: sa vina cineva care are o echipa de Divizia A sau B si sa fie sprijinit de Primarie, Prefectura, inclusiv niste oameni de afaceri din Craiova, si atunci echipa sa poarte numele cu care vine persoana respectiva si cel al Universitatii Craiova si, al doilea, care ar dura foarte mult, sa o iei de jos, de la nivel de judet, si sa parcurgi toate ierarhiile C, B, A. Sa nu uitam ca in fotbal trebuie sa existe in primul rand bani cash, nu hartii, pamanturi si castele. Fotbalul cheltuieste bani de dimineata pana seara. As vrea sa mai prind si eu Universitatea Craiova la nivelul la care am jucat eu, Balaci, Donose si altii, sa stam impreuna in tribuna si sa vedem un spectacol adevarat.

Fotbalul romanesc traieste pe calificarile si pregatirea fotbalistilor nascuti si crescuti inainte de Revolutie. Mijloacele de antrenament, oamenii seriosi care au fost antrenori la cluburi si la asociatiile sportive, au fost oameni pregatiti din toate punctele de vedere, care au stiu sa invete, sa educe si sa pregateasca niste fotbalisti in spiritul fotbalului de performanta. De mic copil am jucat fotbal, la Comertul Braila, cu profesorul Mitu Oprea, antrenor, si cu Ulman Octavian, presedinte. Am fost crescut intr-un spirit de performer. De la 7 ani, pentru mine nu au existat decat locurile I si II. Apoi, la Craiova, a venit Cupa Romaniei, si de atunci au urmat numai performante. Cea mai proasta performanta a mea, in 40 de ani, a fost locul 4. E foarte greu sa va spun ca am avut vreo clipa de indoiala. Ca antrenor, am castigat ultimul titlu al Craiovei. Am construit echipe din Divizia C in Divizia A. Toata viata am muncit, m-am straduit, dar am avut si satisfactii. Un singur regret am, ca m-am retras din fotbal si ca nu am reusit sa strang in jurul meu oameni cu bani, oameni care doresc sa faca performanta. De cand sunt in fotbal si pana in prezent, traiesc cu demnitate, cu caracter si cu performantele pe care le-am facut. Imi doresc sa raman la fel de drept, sa nu-mi schimb mentalitatea de invingator si Dumnezeu sa ma ajute sa fiu sanatos, colegii mei sa fie la fel de prietenosi, iar eu sa raman vesnic tanar, frumos si cu bani. Doresc neamului romanesc sa fie mai demn si mai curajos, sa fim verticali, Sarbatorile care se apropie sa ne uneasca si sa avem un an mai bun."

×
Subiecte în articol: nicolae tilihoi