x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Smiley! “Voi fi mereu fericit să pot iubi şi să fiu iubit”

Astăzi e ziua ta, Smiley! “Voi fi mereu fericit să pot iubi şi să fiu iubit”

de Dana Andronie    |    28 Iul 2014   •   00:44
Astăzi e ziua ta, Smiley! “Voi fi mereu fericit să pot iubi şi să fiu iubit”

A muncit mult, a învăţat să aibă rabdare. Este un optimist incurabil, un visător şi crede în iubirea aceea care te învăluie fără să îţi ceară voie. Mai crede că dezamăgirea sau rănile făcute de o iubire neîmplinită sau pierdută sunt cele mai frumoase “poveri” pe care le poate duce cu sine un om în viaţa asta. Este şi Andrei, este şi Smiley şi la vârsta de 31 de ani (proaspăt împliniţi, chiar astăzi) este conştient că, dacă urmăreşti un iepure, s-ar putea să dai peste iepuroaică şi peste toţi puii.
 
 
■ Cât de greu este să fii tu?
■ Hahaha! Nu la fel de greu pe cât mi-ar fi să încerc să fiu altcineva sau să par ceva ce nu sunt  (râde). Sunt Andrei, sunt şi Smiley, sunt eu, nu e nimic complicat în asta. Sunt vesel când simt bucurie, sunt trist când lucrurile nu sunt pe cât de colorate aş vrea eu să fie…
Dar la finalul zilei sunt mulţumit cu alegerile mele şi cu cine sunt eu.
 
■ Ai o vârstă împlinită... 31! Simţi anii pe care îi ai? Sau putem citi de la dreapta la stânga şi să spunem că ai 13...?
■ 31 de ani nu sunt chiar atât de mulţi, nu? Simt în continuare entuziasmul şi forţa pe care le aveam la 13 ani, deci da, poţi citi "31-13". Sufletul meu creşte, dar trăieşte ca la 13 ani, cu aceeaşi încredere în lucrurile bune pe care le rezervă viitorul.

■ Ai momente în care îţi doreşti să fii ca la 20 de ani?
■ Orice om are asemenea momente: Andrei cel de la 20 de ani avea alte griji, diferite faţă de cele pe care le are la 31, dar sunt sigur că ar fi fericit să vadă cum am evoluat (râde).
 
■ Ai reuşit să culegi tot ceea ce ai semănat în viaţa ta? Ai dat şi ai primit, deopotrivă? Ţi-a dat cu rest sau cu plus?
■ Mi-am dorit să fac foarte multe lucruri în viaţă şi mai am în continuare foarte multe de făcut. Am muncit mult, am învăţat să am rabdare, dar şi încredere că atunci când îţi doreşti foarte mult un lucru şi perseverezi, acel lucru se va întâmpla. Am dat şi am primit la rândul meu şi am crezut în binele făcut care se întoarce mereu înapoi, indiferent de formă sau de timp. Sunt un optimist convins, nu-mi fac foarte multe calcule, ci doar cred.
 
■ Ce vis urmează să devină realitate?
■ Viaţa e mereu imprevizibilă, iar eu am o grămadă de visuri. Dacă le tratezi ca pe nişte obiective, atunci ele îşi pierd magia. E mai simplu doar să crezi, prin urmare aştept şi eu să fiu surpins.

■ Crezi în iubirea necondiţionată? Ai putea să iubeşti necondiţionat?
■ Iubirea necondiţionată este visul fiecărui om. Cred în iubire, însă în iubirea aceea care te învăluie fără să îţi ceară voie, în magia care începe să ridice fiecare fir de păr de pe corp de câte ori îţi aminteşti de cineva, cred că sentimentul ăsta deschide în oameni canale şi sinapse care îi ajută să evolueze şi mai cred că dezamăgirea sau rănile făcute de o iubire neîmplinită sau pierdută sunt cele mai frumoase “poveri” pe care le poate duce cu sine un om în viaţa asta. Sunt un visător, sunt realist, de asemenea, şi voi fi mereu fericit să pot iubi şi să fiu iubit.
 
■ Ce defect l-ai transformat în calitate?
■ Încăpăţânarea copilului din trecut s-a transformat în perseverenţa adultului din prezent.
 
■ La 31 de ani, ce crezi că se întâmplă dacă fugi după mai mulţi iepuri?
■ Cred că s-ar intampla fix acelaşi lucru care s-ar întâmpla şi la... 13 ani, sau la orice altă vârstă, aşa cum ne învaţă şi proverbul. Cu toate că uneori se întâmplă să urmăreşti un iepure şi să dai peste iepuroaică şi toţi puii (râde).
 

×
Subiecte în articol: smiley