x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Azi e ziua ta, Andreea Răducan

Azi e ziua ta, Andreea Răducan

de Ramona Vintila    |    30 Sep 2013   •   00:02

Şi dacă mi-ar fi cerut cineva să conturez o poveste atunci când eram copil cu ce mi-aş dori, nu aş fi reuşit să o conturez la fel de frumos precum s-a desfăşurat ea până acum…

Am încercat mereu să-mi păstrez educaţia şi gingăşia

Multiplă campioană mondială şi olimpică, Andreea Răducan a fost, este şi va rămâne una din gloriile gimnasticii româneşti. Astăzi împlineşte 30 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“Oamenii obişnuiesc să spună că , însă dacă stau şi mă gândesc la competiţiile de gimnastică, cele de mare anvergură la care am participat, unde toate sportivele erau talentate şi foarte bine pregătite, iar locurile erau departajate la diferenţe de câteva sutimi, parcă aş spune că pe lângă talent e nevoie de un pic de noroc.
Eu îmi trăiesc viaţa ca pe un miracol. Încerc să mă bucur în fiecare zi de tot ceea ce mi se întâmplă. Ştiu însă că nimic nu este întâmplător şi că mai devreme sau mai târziu vom primi răspuns chiar şi pentru lucrurile mai puţin plăcute care ni se întâmplă.

Ca o balanţă veritabilă cântăresc mereu înainte de a lua o decizie, iar asta nu înseamnă neapărat că sunt nehotărâtă. Spre deosebire de alte persoane care spun că , eu am ales aproape întotdeauna varianta a doua. Aşa m-am simţit mai confortabil şi astfel am găsit alte soluţii pentru a rezolva .
Eu nu pun etichete, în general, pentru că niciodată nu poţi să te substitui unei persoane, ca să înţelegi exact ce face, cum face, cât îi e de greu sau de uşor. Gimnastica românească este în continuare în top şi acest lucru nu se poate obţine altfel decât printr-o muncă de nebănuit pentru oamenii care nu practică sport de performanţă. Sper din suflet ca fetele noastre să aibă o prestaţie foarte bună la Campionatul Mondial din Belgia.

Am încercat mereu să-mi păstrez valorile morale, educaţia şi gingăşia. Sunt un om bun şi onest, iar în jurul meu păstrez oameni cu aceleaşi calităţi, pentru a nu le altera pe ale mele. În general oameni se comportă cam cum te comporţi şi tu cu ei. Iar eu încerc să le văd doar calităţile... în fond nimeni nu este perfect.

Călătoria până la vârsta de 30 de ani a fost una nebănuită. Probabil că şi dacă mi-ar fi cerut cineva să conturez o poveste atunci când eram copil cu ce mi-aş dori sau cum mi-aş dori să arate viaţa mea, nu aş fi reuşit să o conturez la fel de frumos precum s-a desfăşurat ea până acum…

Este o vârstă foarte frumoasă, deşi trebuie să recunosc că nu mi-am dorit ca anii să treacă atât de repede până la vârsta de 30 ani. Însă această aniversare mă prinde la fel de echilibrată şi cu planuri frumoase pentru viitor. Vă mulţumesc pentru gândurile bune şi vă doresc tuturor sănătate şi numai întâmplări frumoase în viaţă!”

×