x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - dr. Alis Gras

Omul zilei - dr. Alis Gras

de Magda Marincovici    |    06 Ian 2014   •   00:11
Omul zilei - dr. Alis Gras
Sursa foto: Catalin Abagiu/Mediafax Foto
coordonatorul Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov
Că este vară caniculară, că este iarnă, cu polei şi ger, că e Crăciun, Revelion sau Paşti cu belşug de bucate şi băutură, că este o zi pur şi simplu din calendar, ea este la datorie. Asigură personalul necesar pentru a răspunde rapid la orice apel şi ca ambulanţa să fie în cele 10-15 minute, prevăzute de normele europene, la omul aflat în suferinţă.
De cele mai multe ori sunt suferinţe grave cum sunt infarctul şi accidentul vascular cerebral, dar şi tentative de suicid, situaţii în care viaţa omului chiar atârnă de un fir de aţă, iar promptitudinea şi corectitudinea primului ajutor sunt cele mai eficiente medicamente. Sunt şi liptotimii, şi hipertensiune, şi multe prea multe accidente. Dar sunt şi solicitări aducătoare de viaţă, când ambulanţa aleargă nebună cu femeia nerăbdătoare de a da naştere unui prunc.
Nu se desparte niciodată de telefonul mobil. Şi nu există apel pe care să-l rateze, problemă de sănătate în care să nu aibă o soluţie, un cuvânt de alinare. Ea se numeşte Alis Gras şi este doctor, coordonatorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Şi pentru consecvenţa cu care i-a ajutat pe mulţi bucureşteni şi ilfoveni în momente de suferinţă, Jurnalul Naţional o declară pe Alis Gras “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: de. Alis Grasu