x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei, Graham Vick

Omul zilei, Graham Vick

de Sebastian S. Eduard    |    19 Feb 2015   •   00:55
Omul zilei, Graham Vick
Sursa foto:

regizor de operă Capodopera teatrului liric, ,,Falstaff”, ultima operă compusă de Giuseppe Verdi, va avea premiera astăzi, la Opera Naţională Bucureşti, într-o montare inedită semnată de regizorul britanic Graham Vick.

Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE), cofondator şi actualmente director artistic al Birmingham Opera Company, deţinător al mai multor distincţii printre care Premiul ,,Olivier”, Premiul ,,Royal Philharmonic Society” şi Premiul ,,Abbiati” , Graham Vick este considerat a fi unul dintre cei mai importanţi regizori de operă din lume.

“Abordarea mea este cea a unui dialog imediat, deschis, spontan între scenă şi public. Un public care este atent, care se recunoaşte pe scenă şi se recunoaşte pe sine în marile opere, în opoziţie cu a recunoaşte marile opere. Aceasta este dihotomia… provocarea operei. Nu am venit ca să fac un spectacol grandios, să mă dau mare, ar fi absolut inutil. Am venit ca să trăiesc o experienţă interesantă cu un grup de interpreţi. Ca să îmi aduc abordarea personală şi să lucrez într-o nouă Operă, pentru un public nou, asta mă interesează”, spune Graham Vick.

Jurnalul Naţional îi urează succes în această seară, speră ca “Falstaff” să aibă o viaţă cât mai lungă pe scena ONB şi îl declară pe Graham Vick Omul Zilei.


 

 

×